FRPG Top Sites
Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!


Mágusok    2rzfn0h

Mágusok    2ppiwdy

Mágusok    2s8ibs0

Mágusok    Vzh8q1

Mágusok    Wwi16d
Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

[ View the whole list ]


A legtöbb felhasználó (11 fő) Szomb. Feb. 15, 2014 1:41 am-kor volt itt.
Latest topics
» Joessie Whelan
Mágusok    EmptyCsüt. Jún. 19, 2014 3:48 am by Admin

» Abdul Aziz al-Harbi
Mágusok    EmptyVas. Május 18, 2014 3:49 am by Abdul Aziz al-Harbi

» Régi vagy befolyásos mágus családok
Mágusok    EmptyKedd Május 13, 2014 9:18 pm by Admin

» Alonso Amendola
Mágusok    EmptyKedd Május 13, 2014 12:12 am by Admin

» Celia Pella Amendola
Mágusok    EmptyHétf. Május 12, 2014 7:05 am by Vendég

» Calvin van Ellan
Mágusok    EmptyVas. Május 11, 2014 9:55 pm by Admin

» Luna Flores
Mágusok    EmptyPént. Május 09, 2014 8:08 pm by Admin

» Norldarien Moonshine
Mágusok    EmptyCsüt. Május 08, 2014 9:12 am by Norldarien Moonshine

» Vámpír klánok és uradalmak
Mágusok    EmptyHétf. Május 05, 2014 4:01 am by Admin

Top posting users this month

Affiliates

Mágusok

Go down

Mágusok    Empty Mágusok

Témanyitás by Admin on Kedd Jan. 28, 2014 8:39 pm

Mi is az a mágus?

A mágus olyan ember, aki képes a mágikus erőket észlelni és irányítani. A képesség vele születik egyesekkel, de hogy mikor mutatkozik meg, az változó. Van, akinek már 4-5 évesen vannak mágiával kapcsolatos élményei, míg mások akár 20-30 éves korukig vakok a transzcendens erőkre, majd hirtelen feltárul előttük egy másik világ. Vannak mágusok, akik pontosan tudják, hogy ébredésük valamilyen a közelükben végbement mágikus hatás eredménye, másik viszont nem.


Kinézet és egyéb fizikai jellemzők

A mágusok emberek, nincs semmilyen különleges fizikai jellemzőjük. A mágiával való foglalkozás azonban idővel megváltoztathat ezt azt (személyiséget, életvitelt), és az is előfordulhat, hogy egy balul sikerült mágikus kísérlet folytán némi külsérelmi jelek maradnak hátra.

Mágus  képességek

A mágusok észlelik a mágikus energiákkal rendelkező dolgokat (lényeket állatokat, növényeket, tárgyakat) maguk körül. Hogy ez milyen formában tudatosul bennük, az változó, bármely érzékszerv jeleiként megjelenhet az információ.
Képesek a mágikus energiákat begyűjteni, és különböző varázslatokba formálni.
Képesek a mágikus energiákat tárgyakba zárni.
Képesek lehetnek olyan varászlat(ok) kifejlesztésére, melyek lassítják az öregedést, így emberi testben is elérhető 150-180 éves életkor.

Korlátaik

A mágia használata kimeríti őket, egyre nehezebben koncentrálnak, elálmosodnak, ha hirtelen nagy mennyiségű mágikus energiát szabadítanak fel, akkor pedig el is ájulhatnak. Minél inkább megterhelő volt a mágusnak a varázslat, minél közelebb volt a maximális teljesítőképességéhez, annál inkább szüksége lesz a pihenésre. Egy mágus kb. annyi pontot varázsolhat egyhuzamban, amennyi az összes mágikus képességének értéke kettővel szorozva.
A mágikus energiák nagyobb eséllyel "találják meg" őket. Ha egy hatás véletlenszerűen csap le a környezetre, és van ott mágus, majdnem biztos, hogy ő lesz az érintett. Furcsa módon így van ez a természetes villámokkal is.


A hozzászólást Admin összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Hétf. Feb. 03, 2014 6:54 am-kor.
Admin
Admin
Admin

Hozzászólások száma : 330
Join date : 2014. Jan. 23.

Felhasználó profiljának megtekintése http://magicwars.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Mágusok    Empty Re: Mágusok

Témanyitás by Admin on Csüt. Jan. 30, 2014 4:14 am

Az Ébredés

Ébredésnek nevezzük azt a folyamatot, melynek során az egyén mágikus képességei hirtelen (pár nap leforgása alatt) felélednek. A születéstől kezdve egészen az öregkorig bármikor bekövetkezhet. Nem mindenki eshet át az Ébredésen, jócskán vannak olyan emberek, akiknél ez soha nem következik be.
Nagyjából azt lehet mondani, hogy minden tizedik emberben van meg az a szikra, vagy tehetség, képesség, ami az Ébredéshez szükséges. Születésekor szinte senkiről nem lehet megmondani, hogy rendelkezik-e ezzel a többlettel, s legtöbbjükről az élete során sem, amíg el nem érkezik az a bizonyos pont. Csak nagyon kevesen közülük viselnek valami jelet magukon, vagy éppen produkálnak valami erre utalót korábban.
Az ébredés lehet egy várva várt esemény, aminek jelentőségével az illető tisztában van, mert például mágus szülők gyermeke. De lehet, hogy nem számít rá, és váratlanul éri az esemény, s fel sem ismeri, mégis mi történik vele.
Az ébredéssel a világgyökeresen megváltozik körötte. Hogy látja, hallja, szagolja, vagy éppen érzi a mágiát maga körül, az változó. Ekkortól működik a dolog, és az első pár napban hatalmas káoszt okoz az érzékek területén.
Admin
Admin
Admin

Hozzászólások száma : 330
Join date : 2014. Jan. 23.

Felhasználó profiljának megtekintése http://magicwars.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Mágusok    Empty Re: Mágusok

Témanyitás by Admin on Csüt. Jan. 30, 2014 4:18 am

Mágussá válni

Aki felébredt, még nem mágus. Lát, de nem ért, és főleg nem irányít. Nyilván lehet előtanulmányokat folytatni, de ez majdnem olyan, mintha vakot tanítanánk festeni. Lehet tanulni mágiaelméletet, meditációt, lehet bújni az ősi legendákat, vagy éppen mágusokat nézni varázslás közben. Mindez mit sem ér, amíg a vakság tart.

Ha már megtörtént az Ébredés, a potenciális mágus először meg kell tanulni kezelni, és főleg elviselni a képességét. Valamely érzékszerve gyökeresen másképp működik mostantól. Ha a jelenség nagyon zavaró, akkor pár hónapos kemény munkával és meditációval a mágiaérzékelés érzetei átvihetők egy másik érzékszervre, vagy függetleníthetők is attól, és akkor az információ az agyban közvetlenül tudásként jelenik meg.

Az ébredést pár évnyi tanulás követi, mire a jelölt valóban mágusnak érezheti magát. Ekkor tart ott, hogy már egyszerűbb, gyengébb varázslatot már képes létrehozni. Innentől  a folyamat begyorsulhat, ha kellően sokat gyakorol valaki, illetve további mágikus tapasztalatokra tesz szert. Elkészítheti saját első botját, amulettjét, dobját vagy egyéb varázstárgyát, amit fókusznak használ.

A tanulási folyamat kezdetét az Ébredés pillanata határozza meg, ezt nem nagyon lehet befolyásolni. Extrém szélsőséges esetekben az Ébredés túl korán, vagy túl későn is bekövetkezhet. Egy két éves gyereket még nem lehet, egy kilencven éves aggastyánt meg már nem nagyon érdemes elkezdeni tanítani. A fiatal kori ébredés előnye, hogy a mágusnak hosszabb idő áll rendelkezésére tökéletesíteni tudását. Az érettebb korban való Ébredés viszont sok tévelygéstől, és kínos, vagy egyenesen végzetes hibától óvhat ja meg a mágustanoncot.


A hozzászólást Admin összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Csüt. Jan. 30, 2014 5:43 am-kor.
Admin
Admin
Admin

Hozzászólások száma : 330
Join date : 2014. Jan. 23.

Felhasználó profiljának megtekintése http://magicwars.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Mágusok    Empty Re: Mágusok

Témanyitás by Admin on Csüt. Jan. 30, 2014 5:06 am

A mágia működése


A mágikus potenciál alapvetően áthatja az egész bolygót, és akadálytalanul áramlik át a legtöbb tárgyon és anyagon. Egyes anyagok azonban vonzzák vagy éppen taszítják a mágikus energiákat.
A varázstárgyak általában olyan anyagokból készülnek, melyek bevonzzák a mágiát, ezért képesek mágikus hatásokat kifejteni jóval az elkészültük után is. Az olyan anyagok, amik taszítják a mágiát alkalmasak lehetnek védelemre.
A természetes anyagok nagy része vagy vonzza a mágiát, vagy semleges hatású rá. A műanyag és a beton viszont taszítja.
Az emberi test is vonzza a mágiát, de csak az tudja ezt fel is használni, aki már felébredt. A természetfeletti lények egyes képességei is speciális mágiahasználati formák. Azon emberek teste, akik valamilyen beültetést birtokolnak, már nem képes fókuszálni a mágiát.
Az, hogy egy bizonyos anyag, vagy a tér egy bizonyos része mennyi mágiát tud magába fogadni, összegyűjteni, sok mindentől függ. A felgyülemlett energiamennyiség aztán sokféleképpen kiaknázható. A mágus saját testében, vagy egy mágikus fókuszban található energiához képes hozzáférni, és azt formázva és irányítva újra kibocsátja (az maga a varázslás). Amint a "tároló" nincsen tele, azonnal elkezdi újra gyűjteni a mágikus energiát.
Admin
Admin
Admin

Hozzászólások száma : 330
Join date : 2014. Jan. 23.

Felhasználó profiljának megtekintése http://magicwars.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Mágusok    Empty Re: Mágusok

Témanyitás by Admin on Csüt. Jan. 30, 2014 5:40 am

A varázslás menete


A varázslás önmagában egy tudati művelet. Mégis a legtöbb varázsló varázsszavakat, mozdulatokat és komponenseket használ ahhoz létrehozzon egy varázslatot. Ez nagyjából olyan, mint amikor a kisgyermek még csak sorvezetővel tud rendesen írni, vagy az ujjait használja az összeadáshoz. Minden ilyen segédeszköz idővel elhagyható, azonban ez az idő általában sokkal hosszabb, mint mialatt egy gyerek leszokik az ujjain számolásról.
Egyetlen varázslathoz sem tartoznak meghatározott szavak, egy-egy hatást sokféleképpen létre lehet hozni, nem lényeges a nyelv, amin elmondjuk őket, hiszen csak agyunkat segítjük abban, hogy megfelelően formálja a mágiát. A lényeg odabenn történik. Ugyanígy igaz ez a mozdulatokra.
Mégis vannak közismert varázslatok, melyeket sokan ugyanúgy alkalmaznak, ugyanazokkal a szavakkal és mozdulatokkal. Elvégre ... járt utat járatlanért el ne hagyj!

Mágikus fókusz

Az is kultúránként és nemzedékenként más és más, hogy ki milyen mágikus fókuszt használ. A legelterjedtebb három forma a bot, az amulett és a dob. Előbbi előnye, hogy könnyű vele célzást igénylő varázslatokat végezni, hátránya, hogy a hátránya, hogy a mágus könnyen lefegyverezhető. Az amulett praktikus, rejthető is, de általában a benne tárolható energiamennyiség kisebb. A dob kissé nehézkes, és eleve kizárja a csendes varázslást, viszont igen előnyös, ha nagyobb tömegekre akarunk hatni.
Admin
Admin
Admin

Hozzászólások száma : 330
Join date : 2014. Jan. 23.

Felhasználó profiljának megtekintése http://magicwars.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Mágusok    Empty Re: Mágusok

Témanyitás by Admin on Csüt. Jan. 30, 2014 6:09 am

(Az oldal mágiarendszerének alapja az Ars Magica mágiarendszere. Aki azt ismeri, annak itt sok minden ismerős lehet, de ne próbálja azt sem teljes egészében ráhúzni az oldalra!)

Mágikus formák

Megértés vagy megfigyelés - Intellego (In)
Ezek elsősorban kémlelő és meghatározó varázslatok, a mágus információt nyer általuk.

Változtatás - Muto (Mu)
Növelés, csökkentés, megfordítás ...

Irányítás - Rego (Re)
Merre, meddig, kivel, kit ...

Létrehozás - Creo (Cr)
Eddig nem létező dolgok megalkotása.

Rombolás - Perdo (Pe)
Volt, nincs ...

Mágiaterületek

Tűz - Ignem (Ig)
Víz - Aquam (Aq)
Föld - Terram (Te)
Levegő - Auram (Au)
Érzékek, illúziók - Imagonem (Im)
Gondolatok - Mentem (Me)
Növények - Herbam (He)
Állatok - Animalem (An)
Értelmes lények teste - Corporem (co)
Mágia - Vim (Vim)

Minden egyes területet külön kell fejleszteni, és a maximum elérhető érték 10. Egy TP-ért három pontnyit fejleszthetsz. Az értékeid nem lehetnek túlzottan különbözőek, a legalacsonyabb és legmagasabb értéked között nem lehet nagyobb a különbség, mint 5 pont.

Minden egyes varázslatnak két összetevője van: egy forma és egy terület. Ha például tüzet szeretnél gyújtani a semmiből, akkor ahhoz Létrehozás és Tűz kell (CrIg). A két számérték együttesen adja ki a képességedet a varázslat létrehozásához. Ha mindkettő egyes, akkor nagyjából egy öngyújtónyi lángocskát tudsz létrehozni valahol. Ha mindkettő tízes, akkor lángba borítod a környéket, tűzesőt hullatsz, vagy éppen fémet olvasztasz a pillantásoddal.
Admin
Admin
Admin

Hozzászólások száma : 330
Join date : 2014. Jan. 23.

Felhasználó profiljának megtekintése http://magicwars.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Mágusok    Empty Re: Mágusok

Témanyitás by Admin on Csüt. Ápr. 10, 2014 9:11 pm

A mágusok már két konkrétan kidolgozott mágusiskolát is megjelölhetnek az előtörténetükben. Természetesen nem kötelező ezek valamelyikében végezned.
Régi vagy befolyásos mágus családok
Admin
Admin
Admin

Hozzászólások száma : 330
Join date : 2014. Jan. 23.

Felhasználó profiljának megtekintése http://magicwars.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Mágusok    Empty Re: Mágusok

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.