FRPG Top Sites
Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!


Mágusiskolák 2rzfn0h

Mágusiskolák 2ppiwdy

Mágusiskolák 2s8ibs0

Mágusiskolák Vzh8q1

Mágusiskolák Wwi16d
Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

[ View the whole list ]


A legtöbb felhasználó (11 fő) Szomb. Feb. 15, 2014 1:41 am-kor volt itt.
Latest topics
» Joessie Whelan
Mágusiskolák EmptyCsüt. Jún. 19, 2014 3:48 am by Admin

» Abdul Aziz al-Harbi
Mágusiskolák EmptyVas. Május 18, 2014 3:49 am by Abdul Aziz al-Harbi

» Régi vagy befolyásos mágus családok
Mágusiskolák EmptyKedd Május 13, 2014 9:18 pm by Admin

» Alonso Amendola
Mágusiskolák EmptyKedd Május 13, 2014 12:12 am by Admin

» Celia Pella Amendola
Mágusiskolák EmptyHétf. Május 12, 2014 7:05 am by Vendég

» Calvin van Ellan
Mágusiskolák EmptyVas. Május 11, 2014 9:55 pm by Admin

» Luna Flores
Mágusiskolák EmptyPént. Május 09, 2014 8:08 pm by Admin

» Norldarien Moonshine
Mágusiskolák EmptyCsüt. Május 08, 2014 9:12 am by Norldarien Moonshine

» Vámpír klánok és uradalmak
Mágusiskolák EmptyHétf. Május 05, 2014 4:01 am by Admin

Top posting users this month

Affiliates

Mágusiskolák

Go down

Mágusiskolák Empty Mágusiskolák

Témanyitás by Admin on Hétf. Május 05, 2014 3:02 am

...
Admin
Admin
Admin

Hozzászólások száma : 330
Join date : 2014. Jan. 23.

Felhasználó profiljának megtekintése http://magicwars.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Mágusiskolák Empty Re: Mágusiskolák

Témanyitás by Admin on Hétf. Május 05, 2014 3:03 am

Hórusz-szem Mágusiskola

Alapító és vezető: Armondo Amendola

Székhely: Alexandia

A Hórusz-szem még Hermész Tiszmegisztosz ahogyan a görögök ismerték iskolájának a neve volt időszámításunk előtt 4500 évvel. Eredeti nevén Imhotep Joser fáraó orvosa, építésze és papja volt. A görög neve is azt jelenti, hogy háromszor is bölcs.
Armondo miután kiábrándult a Mágus birodalomban végbemenő politikai életbeli változásokból, és a nagy mágus családok, mágus házak oktalan, és esztelen marakodásából a hatalomért, a valamikor Alexandria területén alapította meg saját iskoláját, melynek azért adta a Hórusz-szem nevet, mert itt szerette volna valóban a bölcsességet, és nem a hatalomvágyat a tudás alapjává tenni.
A tanítványok itt egy nagyon komoly elméleti, és mély filozófiai képzéssel kezdik meg tanulmányaikat, először egy erkölcsi alapot teremtve meg, és egy morális értékrendet ahhoz, hogy később a mágikus hatalmat bölcsen tudják felhasználni, és ne a ma annyira elterjed példát kövessék a hatalom hajhászásával, és egyre szabadabb elvű gyakorlásával.
A képzés második szakaszában a tanítványok a harcművészetekkel kezdenek ismerkedni. Itt nem csak arról van szó, hogy megtanulnak verekedni, de a harcművészetek filozófiai alapjait is meg kell ismerni, és el kell sajátítani. Az iskola elsősorban a lelket hivatott építeni, nem pedig hihetetlen hatalmú gátlástalan bérmágusokat képezni.
A mágia művészetével kapcsolatos ismerkedés már csak a harmadik lépcsőben kezdődik el a megfelelő alapozás után, és végig párhuzamosan folyik a harcművészetek gyakorlásával, és ötvözésével. Az alapot a tai-chi, és a shaolin kung-fu adja, a kettőnek egy ötvözött változata. Az elsődleges tananyag a mentál mágia, és a lélek, az elme és a test. A megértés, a változtatás, az érzékelés, és a létrehozás. Az elemi mágia az iskola utolsó és legmagasabb szintje, ahol már az elemek erejét is megtanulják a hallgatók befolyásolni, és felhasználni. Ide már nagyon kevesen jutnak el. Ahhoz, hogy valaki ilyen tudást kapjon a kezébe, már az oktató teljes bizalma szükséges a tanítványban. Fontos, hogy aki ide jön tanulni, annak el kell tudnia fogadni, hogy sosem léphet az öncélú hatalomépítés útjára. A fejlődésben a tanárok saját döntés alapján foghatnak vissza akkor is, ha képes lennél a mágiában tovább haladni, de hozzáállásod, az erkölcsi alapozásod még nem megfelelő.
Az iskola elsősorban nem a gazdag mágus családok sarjai között népszerű, de néhány család képviselői megtalálhatóak a diákok, de még a tanárok soraiban is. Armondo saját pénzén, saját vagyonából tartja fenn az iskolát, tandíjat senkinek nem kell fizetnie, de a tanárok maguk választják ki a tanítványokat, és azt is, hogy meddig engedik őket haladni a tudományban.

Meghirdetett karakterek:
- Enrico Bertolin
- Sophia Enzo


A hozzászólást Admin összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Hétf. Május 05, 2014 3:07 am-kor.
Admin
Admin
Admin

Hozzászólások száma : 330
Join date : 2014. Jan. 23.

Felhasználó profiljának megtekintése http://magicwars.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Mágusiskolák Empty Re: Mágusiskolák

Témanyitás by Admin on Hétf. Május 05, 2014 3:04 am

Afrika Csillaga Mágusiskola

Jelenlegi vezetője: Abdul Aziz al-Harbi (karakterpiacon meghirdetve)

Székhely: Kairó

Az Afrika Csillaga az egyik első a birodalom megalakuló mágus iskolái közül. Először arra építettek, hogy rohamléptekben képezzék ki a birodalom számára szükséges mágus mennyiséget, és kellő hatalommal rendelkező mágust. A Mágus birodalomban jelenleg ez a mostani kormány által is támogatott nagy múltú, és tradicionális intézmény. A tanulók elsősorban a nagyobb mágus családok sarjai közül kerülnek ki, vagy a hatalomépítésre áhítozó felső középosztályból. Ha komolyabb politikai karriert akarsz befutni a mai birodalmi szférában itt a helyed. Tökéletes hely a kapcsolatépítésre, akár a tanárok, akár a diáktársaid segítségével. A kormányzatban dolgozó legtöbb mai mágus is itt végezte a tanulmányait. A fizikai felkészítés alapja a Thorsen módszer. Elég kegyetlen, és igen csak komoly igénybevétel elé állító edzéseket jelent, nagyon sokan ezek miatt a fizikai igénybevételek miatt esnek ki. A kondicionálás ugyanakkor már nem része a programnak. Miután a diák megkapta a fizikai felkészítést ahhoz, hogy kellőképpen tudjon koncentrálni, és kibírja fizikailag is a hosszú meditációkat, melyek esetlegesen később a tanulás folyamatához is szükségesek lehetnek kezdődik meg a mágia képzése. Első lépcsőben mentál mágia, létrehozás, pusztítás, és valamelyik elem megismerése a tananyag. Itt a tananyag szerkezete elsősorban az elemi mágián, és pusztító erők használatán alapszik. Tanulnak a diákok gyógyítást is, de leginkább önregeneráció céljából. Igazán a mester címet az kapja meg, aki tökéletesen el tudja sajátítani az elemek használatát, és uralma alá tudja vonni őket. Nem tart fenn a tanítási elv különbséget az egyes elemek között, tehát a diák maga választja meg, melyikkel kezdi a tanulást, és melyik áll hozzá a legközelebb. Nagyon eredmény, siker, és cél orientált diákokat képeznek, akik közül a legtöbben vagy a kormányzatban, vagy a hadseregnél találják meg a számításaikat. Igazán a civil szférában csak azok maradnak meg, akik azért tanulnak itt, hogy később saját családjuk fejeként elsősorban a neves mágus család további boldogulását, és ambícióit építsék. Ha ide szeretnél jelentkezni, akkor nem hátrány a komoly családfa kutatás. Nagyon komolyan számít már az iskolában felépülő hierarchiában a diákok között is, hogy ki melyik mágus család sarja, és nem ritka az sem, ha az itt kialakuló klikkek később az iskolai tanulmányok befejeztével is egy csapatként dolgoznak tovább bármilyen területen.
Admin
Admin
Admin

Hozzászólások száma : 330
Join date : 2014. Jan. 23.

Felhasználó profiljának megtekintése http://magicwars.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Mágusiskolák Empty Re: Mágusiskolák

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.