FRPG Top Sites
Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!


Tündérkert biofarm és mintagazdaság   - Page 2 2rzfn0h

Tündérkert biofarm és mintagazdaság   - Page 2 2ppiwdy

Tündérkert biofarm és mintagazdaság   - Page 2 2s8ibs0

Tündérkert biofarm és mintagazdaság   - Page 2 Vzh8q1

Tündérkert biofarm és mintagazdaság   - Page 2 Wwi16d
Ki van itt?
Jelenleg 2 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 2 vendég

Nincs

[ View the whole list ]


A legtöbb felhasználó (11 fő) Szomb. Feb. 15, 2014 1:41 am-kor volt itt.
Latest topics
» Joessie Whelan
Tündérkert biofarm és mintagazdaság   - Page 2 EmptyCsüt. Jún. 19, 2014 3:48 am by Admin

» Abdul Aziz al-Harbi
Tündérkert biofarm és mintagazdaság   - Page 2 EmptyVas. Május 18, 2014 3:49 am by Abdul Aziz al-Harbi

» Régi vagy befolyásos mágus családok
Tündérkert biofarm és mintagazdaság   - Page 2 EmptyKedd Május 13, 2014 9:18 pm by Admin

» Alonso Amendola
Tündérkert biofarm és mintagazdaság   - Page 2 EmptyKedd Május 13, 2014 12:12 am by Admin

» Celia Pella Amendola
Tündérkert biofarm és mintagazdaság   - Page 2 EmptyHétf. Május 12, 2014 7:05 am by Vendég

» Calvin van Ellan
Tündérkert biofarm és mintagazdaság   - Page 2 EmptyVas. Május 11, 2014 9:55 pm by Admin

» Luna Flores
Tündérkert biofarm és mintagazdaság   - Page 2 EmptyPént. Május 09, 2014 8:08 pm by Admin

» Norldarien Moonshine
Tündérkert biofarm és mintagazdaság   - Page 2 EmptyCsüt. Május 08, 2014 9:12 am by Norldarien Moonshine

» Vámpír klánok és uradalmak
Tündérkert biofarm és mintagazdaság   - Page 2 EmptyHétf. Május 05, 2014 4:01 am by Admin

Top posting users this month

Affiliates

Tündérkert biofarm és mintagazdaság

2 / 3 oldal Previous  1, 2, 3  Next

Go down

Tündérkert biofarm és mintagazdaság   - Page 2 Empty Re: Tündérkert biofarm és mintagazdaság

Témanyitás by Lionel Sheperd on Vas. Feb. 09, 2014 8:55 am

Sejtettem, hogy egy kissé púp a hátikon a lányka. Én meg ideiglenesen le lettem tiltva a népszerűsítő előadásokról. Francis lemondta az összeset, amíg az erdőben kóboroltam fél évre előre. Szóval az ég világon semmi dolgom nincs. Érezhetném egy kissé összeesküvésnek is ezt az egészet, amit ketten főztek ki, de én is belátom, hogy most nem a legjobb ötlet odakinn kóborolnom, mert a mártírság szép dolog, csak jelen esetben haszontalan.
Leülök hát Shenia mell, és nekikezdek.
- Amikor még ember voltam, agrármérnöknek tanultam az egyetemen. Tudom, ebből rögtön nem érted mi az az agrármérnök, és mi az az egyetem. Az emberek is sokat tanulnak, mint a tündérek, csak nekünk kevesebb időnk van rá. Az alsóbb iskolákban megtanulunk írni, olvasni, számolni, még egészen kicsi gyerekként. De akiknek igazán jó az eszük, azok ennél sokkal többet tanulnak, olyan dolgokat, amit csak kevesen tudnak. Az agrármérnök olyan ember, aki azt tudja, hogyan lehet a legjobban földet művelni. Hogy lesz sok a termés, hogyan védhetjük meg a növényeket az időjárás hatásaitól, milyen földbe és éghajlatra mit érdemes vetni, és így tovább. De ő maga nem műveli meg a földet. Ha a megszerzett tudást csak a saját földjén kamatoztatná, az keveseknek lenne jó. Ha azonban sok-sok földművelőt megtanít arra, amit ő tud, akkor sokan járnak jól. Ebben a gazdaságban ezt csinálják itt sokan. Én választottam ki annak idején a módszereket, amit itt lehet tanulni, én kerestem meg azokat a növényfajtákat amit érdemes vetni, és így tovább. De már nélkülem is működik, mert akik itt dolgoznak értik a dolgukat. De amíg itt dolgoztam én meg azzal birkóztam, hogyan kell farkasnak lenni úgy, hogy ne bántsak másokat. A faragás nagyon jó időtöltés volt ...
Lionel Sheperd
Lionel Sheperd

Hozzászólások száma : 330
Join date : 2014. Jan. 23.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Tündérkert biofarm és mintagazdaság   - Page 2 Empty Re: Tündérkert biofarm és mintagazdaság

Témanyitás by Sheina Moonshine on Vas. Feb. 09, 2014 9:25 am

Sok mindenre számított, csak arra nem, hogy a farkas mesélni kezd. El tudta volna képzelni, hogy letorkolja, gorombáskodni fog, elzavarja, esetleg széttépi. A legutóbbi beszélgetésükkor elég egyértelműen a tudtára adta, hogy annyira sem tartja hasznosnak, mint a méhecskéket télen.
Ez elmondottak nem hatnak olyan idegennek, sokkal inkább a szavak, amit az emberek használnak rájuk. Ilyen az ő világukban is van, csak nem bonyolítják ennyire túl. A természetet varázslatokkal segítik, néha kicsit szabályozzák, a munkát pedig a nemesek tervezik meg, és irányítják, de ők maguk nem vesznek részt benne.
- Szóval akkor te itt olyan vagy, mint a nemes tündék. Egy fajta vezető, aki megmondja másoknak, hogy mit hogyan érdemes csinálni ahhoz, hogy elérjék, amit szeretnének?
Persze így meg azt a rettentő nagy alázatot nem érti, amit az alfa irányába tanúsított, hiszen ha ez a farkas egy vezető, akkor miért áll fölötte a társadalmukban az alfa?
- Engem mégis bántottál. - Jegyzi meg aztán szomorúan. Hiszen ezek szerint a farkas nem szokott bántani senkit, így aztán nem marad más, mint hogy megint ő rontott el valamit, és azért kapta amit kapott, mert megérdemelte. Már nincs szemrehányás a hangjában, se a tekintetében, csak megint az a szomorúság, mint amikor kénytelen volt rájönni, hogy kevés ahhoz, hogy valakinek önmagáért érdekes lehessen.
- Viszont akkor nem értem, hogy miért harcoltok egymással te meg a vadász. Te is az embereket akarod segíteni, és ő is. Akkor miért nem jöttök ki egymással?
Ezt a tényt valóban nehezen tudja megérteni az eddig hallottak után, de talán még ahhoz is jó lehet, hogy a saját figyelmét is elterelje egy újabb hiányosságáról, amivel lassan kénytelen lesz szembenézni. Felelőtlen, folyton bajba kerül, és még csak nem is túlságosan érdekes.
Sheina Moonshine
Sheina Moonshine

Hozzászólások száma : 355
Join date : 2014. Feb. 03.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Tündérkert biofarm és mintagazdaság   - Page 2 Empty Re: Tündérkert biofarm és mintagazdaság

Témanyitás by Lionel Sheperd on Vas. Feb. 09, 2014 9:33 am

Na, erre a kérdésre elég könnyű válaszolni.
- A vadász úgy gondolja, hogy minden vérfarkast meg kell ölni, függetlenül attól, hogy mit akar, gondol vagy tesz, csak azért, mert vérfarkas.
A mégis bántottál kitétellel viszont nehezen tud mit kezdeni. Nyilván mondott olyasmit a tündérnek, ami nem eshetett jól, de nála a bántás, mint kategória sokkal komolyabb ügyeknél kezdődik.
- Sajnálom, Shenia, ami a szívemen, az a számon általában. Tudom, te ezt még nem szoktad meg. És ha már kérdéseket teszel fel, akkor az a legkevesebb, hogy őszintén azt mondom, amit gondolok, különben nem lenne értelme válaszolni. Viszont a válaszaim nem lehetnek mindig kellemesek.
Ez egy más világ, keserűbb, durvább, sötétebb, veszélyesebb. Soha nem lesz ő olyan széplelkű, mint a tündérek, már emberként sem volt az.
Lionel Sheperd
Lionel Sheperd

Hozzászólások száma : 330
Join date : 2014. Jan. 23.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Tündérkert biofarm és mintagazdaság   - Page 2 Empty Re: Tündérkert biofarm és mintagazdaság

Témanyitás by Sheina Moonshine on Vas. Feb. 09, 2014 9:59 am

Bár bőven lett volna mit tanulni itt a kertben is, és a növényeket is szívesen gondozta, mégis sokkal inkább kolonc volt. Kevés volt a tündér, hiszen most már ő is értette, mekkora választás az, hogy a felhőtlen jólétet és boldogságot adja fel valaki azért, hogy az emberek világát megismerhesse, majd itt maradjon azért, hogy másoknak segítsen. A baj csak az volt, hogy még túlságosan keveset tudott ahhoz, hogy tényleg hasznos legyen, a rá szánt idő pedig olyan munkáktól vonta el azt, aki őt tanította, ami meg fontos lett volna.
- Talán egyszer le kellene ülnötök beszélgetni egymással.
Gondolta ő, hogy az nem lesz olyan egyszerű, és szinte számított is rá, hogy a farkas azonnal fel fog horkanni, hogy megint butaságokkal zaklatja.
- Szeretnél hazamenni?
Fogalma sem volt arról, hogy vajon Lionnak dolga volt itt, vagy csak miatta hozták ide, viszont ha haza akart menni, ahhoz egy tündér segítségére volt szüksége.
- Ha akarod, hazakísérlek.
Azt már nem akarta hozzátenni, hogy amúgy sem fog itt hiányozni senkinek, hiszen a kérdéseivel együtt is csak láb alatt lenne megint.
Sheina Moonshine
Sheina Moonshine

Hozzászólások száma : 355
Join date : 2014. Feb. 03.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Tündérkert biofarm és mintagazdaság   - Page 2 Empty Re: Tündérkert biofarm és mintagazdaság

Témanyitás by Lionel Sheperd on Vas. Feb. 09, 2014 10:34 am

A felvetés ironikus, de egyben értelmes is.
- Nos, nem tudom, emlékszel-e de én ezt ajánlottam neki, mielőtt beléptünk a kapun. Persze majdnem biztos voltam benne, hogy nem fog élni a lehetőséggel. Kettesben nem szeretnék találkozni vele, mert én ugyan farkas vagyok, de eléggé fiatal, és nem értek nagyon a harchoz, tehát kedvére megölhetne. És attól tartok az a beszélgetés nem vezetne sehová.
Felajánlja, hogy hazakísér. Egyszerre tartom jó ötletnek és rossznak is. Egyrészt haza szeretnék menni, és egyedül nem tudok. Másrészt viszont akkor őt megint itt hagyom Esgalra, aminek az itteniek nem örülnének. Maradhatna odaát is, de nekem vissza kellene térnem a falkához, vállalni a következő verést, ami viszont valószínűleg az ő gyomrocskáját rendesen megfeküdné. Szóval maradunk.
- Egyenlőre ráérek.
Milyen könnyű egy farkast foglyul ejteni. Vagy legalábbis engem ...
Felveszem a könyvet, és belelapozok.
- Ha megtanulnál olvasni, akkor gyorsabban haladhatnál az ismeretek megszerzésével, hiszen elég sok minden le van írva a könyvekbe. Akkor úgy is tudnál tanulni, ha nem foglalkozik veled éppen senki.
Lionel Sheperd
Lionel Sheperd

Hozzászólások száma : 330
Join date : 2014. Jan. 23.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Tündérkert biofarm és mintagazdaság   - Page 2 Empty Re: Tündérkert biofarm és mintagazdaság

Témanyitás by Sheina Moonshine on Vas. Feb. 09, 2014 10:50 am

Igen a lány is emlékszik, hogy sajnos nem járt túl sok sikerrel Lion, amikor megbeszélni akarta a vadásszal a dolgokat harc helyett, de talán csak a hely és az idő lehetett az oka annak, hogy így alakultak a dolgok.
- És ha meg tudnánk oldani azt, hogy olyan helyen találkozzatok, ahol nem támadhat meg téged. Ahol kénytelen meghallgatni?
Az már persze más kérdés volt, hogy hogyan lehet a vadászt egy ilyen helyre elcsalni, és van-e egyáltalán értelme erőltetni ezt a beszélgetést.
Ha Lion ráér maradni, természetesen nem fogja erőltetni a távozását. Szívesen töltene több időt a farkassal, csak éppen valószínűleg a farkas részéről ez nem lesz kölcsönös.
- Hát te tudod. Úgy hallottam a vadász itt van a menekült táboroknál. A többiek azt mondják még egy alakváltót is hozott magával, bár nem tudom mi az az alakváltó, de szerintük nagyon szép.
Valószínűleg Esgal is ezért nyomta a kezébe ezt a képes szótárat, hogy tanuljon meg olvasni, és akkor a könyvek segítségével ő is el tudja sajátítani a tudást, ami megmaradt abból, amit az emberek valaha felhalmoztak.
- Igen szeretnék. Nagyon jó mókának tűnik, csak hát gondolom ahogyan a nyelveteket is lassan ment egyedül megtanulni, most is időbe fog majd telni.
Aztán végül is mégis kinyitotta a képes szótár könyvet újra, amit az előtt nézegetett, hogy a farkas megjelent volna tisztáson.
- Persze ha ráérsz, akkor ha segítesz biztosan sokkal gyorsabban haladnék vele.
Kicsit félre is húzódott, hiszen volt még hely azon a lapos kövön, amin ücsörgött a könyvvel a kezében, és ha farkas segíteni fog neki biztos neki is egyszerűbb úgy, mint feszengve ácsorogni előtte.
- Közelebb jöhetsz, én biztosan nem foglak megharapni.
Sheina Moonshine
Sheina Moonshine

Hozzászólások száma : 355
Join date : 2014. Feb. 03.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Tündérkert biofarm és mintagazdaság   - Page 2 Empty Re: Tündérkert biofarm és mintagazdaság

Témanyitás by Lionel Sheperd on Vas. Feb. 09, 2014 8:39 pm

- Erre bármikor hajlandó vagyok, de nem érzem úgy, hogy sok értelme lenne. Egyébként pedig egy kissé tartok is a találkozástól. Amikor az utcán összefutottunk, akkor is fel tudott hergelni annyira, hogy alakot váltsak. Igaz, nem akartam komolyan megmarni, de akkor is kibillentett kissé a lelki egyensúlyomból. Pedig amúgy igazán jól bírom a gyűrődést már ...
Ott volt az a csomó előadás, amit megtartott, mindig volt pár kekeckedő, aki kellemetlen vagy éppen előítéletektől hemzsegő hozzászólásokat tett. Azt is bírni kellett, farkasként, de birkatürelemmel, és udvariasan válaszolni. Volt, hogy egy két ceruzát eltört közben az asztal alatt.
Letelepszik a kőre a lány mellé, és kezébe veszi a könyvet. Érdekes emlékeket idéz benne.
- Hasonló volt nekünk is otthon. A bátyám, amikor már iskolába járt, és tudott olvasni, mindig felolvasta nekem a szavakat belőle. Annyira csodáltam érte, hogy ő már érti ...
Kinyitja a könyvet annál a lapnál, ahol egy erdőt ábrázol a kép, és szépen sorra az adott szóra mutatva felolvassa az összes dolgot: fa, patak, madár, medve, virág és így tovább. Azért ezt a lapot választotta, mert ezen nagyjából olyasmik vannak, amiket Shenia is ismer és magát a képet nem kell elmagyarázni. Van még pár olyan oldal, ahol vannak egyszerűen érthető fogalmak a lány számára, például gyümölcsök.
Ha ezeket elolvasgatta, akkor keres olyan szavakat, amik egy-két betűben térnek csak el egymástól ezek között, vagy azonos betűvel kezdődnek, és ott folytatják a tanulást, hogy ezeket összehasonlítják. Egy felnőttet soha nem úgy kell olvasni tanítani, ahogy egy gyereket. A felnőttnek egészen más az agyműködése, fejlettebb a logikai készsége, több fogalommal van tisztában. Úgy véi, ez a betűfelismerés dolog eléggé hamar menni fog.
Lionel Sheperd
Lionel Sheperd

Hozzászólások száma : 330
Join date : 2014. Jan. 23.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Tündérkert biofarm és mintagazdaság   - Page 2 Empty Re: Tündérkert biofarm és mintagazdaság

Témanyitás by Sheina Moonshine on Vas. Feb. 09, 2014 10:20 pm

Így persze érthető. A vadász biztosan nem akar majd békét, és ha Lion még saját magában sem biztos, inkább fél a találkozástól, akkor ez olyan dolog, amit nem érdemes erőltetni. Azzal senki nem járna jól, ha újra egymásnak esnének, és azok alapján, amit eddig látott a vérfarkas nem csak a saját népének, de a tündéknek is nagyon fontossá vált.
Amikor aztán végül a farkas elfogadja a meghívást a lapos kőre, a lány egészen egyszerűen közelebb fészkeli hozzá magát, hiszen az a múltkor is olyan kellemes volt, és Lion most nem tűnt úgy, hogy harapós kedvében lenne, mert bár Sheina nem fog harapni, a farkasról ezt még nem lehet biztosan tudni.
Hamar rá kell jönnie, hogy nem feltétlenül a legjobb megoldást választotta, amikor megpróbálta megtanulni a képeket, a szavakat. Számára sokkal érdekesebbek voltak azok a képek, amiken olyan dolgok voltak, amit még nem látott sosem. Az újdonság varázsa, ha nem is sokáig, de amíg megfejtjük a mögötte rejlő titkokat mindig nagyon erős. Az ismert dolgokkal kapcsolatban viszont sokkal könnyebb volt megjegyezni, és a hasonló dolgokat később összekapcsolni is, arról már nem is szólva, hogy Lion azt is pontosan tudta, hogy mi van a számára ismeretlen képeken, és el is tudta magyarázni azoknak a képeknek, szavaknak a jelentését, legtöbbször ismert dolgokhoz is tudta kapcsolni őket.
A legutóbbi találkozásuk során a vérfarkas nem tűnt ilyen türelmesnek, inkább csak ingerültnek, és harapósnak. Talán azért volt, mert a vadásszal való találkozás felzaklatta, és így aztán őrajta csapódott le?
Sheina Moonshine
Sheina Moonshine

Hozzászólások száma : 355
Join date : 2014. Feb. 03.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Tündérkert biofarm és mintagazdaság   - Page 2 Empty Re: Tündérkert biofarm és mintagazdaság

Témanyitás by Lionel Sheperd on Vas. Feb. 09, 2014 10:50 pm

Shenia bizalommal bújik hozzám, olyan gyermeki ilyenkor. Most tudom valamennyire megtapasztalni, milyen jó lenne, ha lennének kölykök a falkában. Eddig inkább csak elfogadtam, hogy az idősebbeknek, akiknek volt szerencséje ezt átélni hiányzik, de személyes tapasztalatom nem volt. Mire én visszatértem a farkasok közé, a legkisebb kölyök is már volt vagy 15-16 éve farkas. Az nagy idő.
Magam meg soha nem lehettem úgy kölyök, ahogy a többiek, hiszen egyedül nőttem fel, illetve nem fajtársak között. Nem igazán tudom, mit veszítettem. Francis sokat foglalkozott velem a visszatértem után, de azért az már mégiscsak más volt, hiszen felnőttem addigra farkasként is.
A könyvvel jól haladunk, és érzem, hogy amit csinálok, az most is hasznos. Kicsit lélekölő is egyben, nem köt le teljesen, szóval van időm az elmúlt zűrös időszak hibáin rágódni.
Lionel Sheperd
Lionel Sheperd

Hozzászólások száma : 330
Join date : 2014. Jan. 23.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Tündérkert biofarm és mintagazdaság   - Page 2 Empty Re: Tündérkert biofarm és mintagazdaság

Témanyitás by Sheina Moonshine on Vas. Feb. 09, 2014 11:10 pm

Ahogyan a többi tündér, Sheina sem volt haragtartó. Borzasztóan hosszú ideig éltek, és így ha valaki tévedett, vagy valami olyat tett, amit nem kellett volna, egy örökkévalóság állt a rendelkezésére, hogy elismerje, jóvátegye, vagy csak egészen egyszerűen idővel feledésbe merült a dolog. Bár a farkasnak legutóbb sikerült megbántania őt talán minden lehetséges módon, akkor sem haragudott rá, sokkal inkább csak el akarta érni, hogy Lion kénytelen legyen elismerni, hogy goromba volt, és nem volt igaza.
Sokat változtatott a dolgokon, hogy megismerte utána a farkas itteni munkásságát, beszélgethetett másokkal is, és bár az emberek emlékezete, akárcsak az ideje rövidre szabatott, a tündérek, akik akkor is, és azóta is itt dolgoztak még mindig ugyan olyan élénken emlékeztek azokra az időkre is, mintha csak nem régen történt volna. Számukra pár év, de még pár évtized sem jelentett olyan nagyon nagy időt.
Ez a felállás már sokkal inkább emlékeztette arra, amikor Lion a karjaiban vitte ki az erdőbe, és ami olyan nagyon kellemes volt a számára. Ráadásul most még külön érdekes is volt, hogy egy teljesen új módszert tanult meg ami később is segíthette az ismeretek elsajátítását. Valami azonban mégsem volt kerek. Valahogy a farkas nem egészen itt járt. A lány aztán idővel fészkelődni kezdett kicsit, mint egy dörgölődző kismacska, ha többre nem is, arra elégnek kellett lennie, hogy az időnként elkalandozó farkas figyelmét felhívja magára vele.
- Mi bánt?
Szegezte aztán neki a kérdést egyenesen.
Sheina Moonshine
Sheina Moonshine

Hozzászólások száma : 355
Join date : 2014. Feb. 03.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Tündérkert biofarm és mintagazdaság   - Page 2 Empty Re: Tündérkert biofarm és mintagazdaság

Témanyitás by Lionel Sheperd on Vas. Feb. 09, 2014 11:33 pm

Egészen összerezzenek a kérdésre, mert ekkor jövök rá, mennyire látható volt rajtam megint, hogy máshol jár az eszem. Ez megint udvariatlanság, persze. Nagyon tudok alakítani.
- Aj, sok minden. - legyintek egyet a kezemmel. - Amikor megpróbáltam elmagyarázni neked a helyzetet, és összefoglaltam magamnak is egyben, hogy hol tartunk, elfogott a reménytelenség. A vadász fenyegetései miatt pedig az alfán lemondta a további előadásaimat bizonytalan időre. Először arra gondoltam, hogy ez badarság, csak jobban kellene vigyáznom, hogy ne maradjak védtelenül. De aztán felmerült bennem, hogy sokkal nagyobb veszély vagyok saját magam az ügynek. Ha sikerülne felingerelnie a nagyközönség előtt, az jelentené csak az igazi bukást. Eléggé elbizonytalanodtam. Alapban eléggé béketűrő terméseztem van, úgy értem, visszavágok, de általában csak szóban. De az a vadász ... attól tartok, ő előcsalogatná belőlem a vadállatot előbb-utóbb. ÉS ez azért elkeserítő, mert igazából azért az emberek többsége nem ilyen, tehát a többiek, akiket meg akarok győzni nem lennének veszélyben. De ők akkor is így gondolnák.
Most érzem csak magam igazán tehetetlennek. Most először merül fel bennem, hogy a terv nem csak megbicsaklott, hanem véglegesen zátonyra is futott. Ez fáj. Mintha valaki a szívemet facsargatná.
Lionel Sheperd
Lionel Sheperd

Hozzászólások száma : 330
Join date : 2014. Jan. 23.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Tündérkert biofarm és mintagazdaság   - Page 2 Empty Re: Tündérkert biofarm és mintagazdaság

Témanyitás by Sheina Moonshine on Hétf. Feb. 10, 2014 12:17 am

Így már persze érthető, hogy miért olyan szomorú a farkas. Sokat dolgozott valamin és most úgy érzi, hogy kudarcot vallott. Így persze érthető, hogy tulajdonképpen egy tudatlan tündérlány sem több, csak nyűg a nyakán. Hiába szeretne segíteni, igazán fogalma sincs mit tehetne. Felajánlotta, hogy megpróbálja elvinni a farkast az apjához, és ráirányítani a tündérek figyelmét a helyzetre, de kinevették érte. Még egyszer ezzel előhozakodni nem lenne érdemes. Ugyanakkor ahogyan a tündérek általában nem viselte jól a szomorúságot, akkor sem, ha más érezte ezt a környezetében. Ellentétes volt a természetükkel. Lassan, félénken nyúlt ki a farkas arca felé, hiszen fogalma sem volt róla, hogy Lion hogyan fogja értékelni a gesztust, és ha a farkas engedte, akkor megpróbálta megsimogatni.
- Nem hiszem, hogy ennyire kilátástalan lenne a helyzeted, talán csak te látod most annak. A tündérek is elfogadnak. Legalábbis ahogy én látom itt mindenki szeret és tisztel téged. Valahogy ezt is el tudtad érni. Talán csak valamit máshogyan kellene csinálnod, ha így nem működik.
Arról persze fogalma sem volt, hogy mi lenne az igazi megoldás, csak szerette volna a farkast kicsit felvidítani.
Sheina Moonshine
Sheina Moonshine

Hozzászólások száma : 355
Join date : 2014. Feb. 03.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Tündérkert biofarm és mintagazdaság   - Page 2 Empty Re: Tündérkert biofarm és mintagazdaság

Témanyitás by Lionel Sheperd on Hétf. Feb. 10, 2014 12:27 am

Most nagyon jól esik a gyengéd érintés, még a szemem is lehunyom, és egy ideig csendben maradok. Már nem is fáj annyira, illetve az éles fájdalom csak tompa sajgássá válik, el nem múlik, talán soha nem is fog.
- Én nem akartam farkas lenni, Shenia. És emlékszem rá, amikor Francis felfedte előttem a kilétét, mennyire féltem tőle, és megutáltam. Pedig félig-meddig ő nevelt fel. Már apró totyogó korom óta ismerjük egymást, nála játszottam gyerekként, tőlem tanultam meg az indián legendákat, ő tanított meg az íjjal bánni. Sőt! Megmentette az életemet is egy viharban, amikor a szüleim és a bátyám odavesztek. Utána tényleg apám helyett apám lett. - sorolom az alfán jótetteit. - És mégis. Amikor elmondta, hogy ő vérfarkas, én eltaszítottam magamtól, meggyűlöltem. Megharapott ennek ellenére, és emiatt én ötven évig haragudtam rá. Ötven évig! Ez egy normális embernek majd a teljes élete.
A távlatok iszonyúak. Nyomasztóan hat rám a saját éltem példája.
- Mit várhatnék el másoktól, megértést, szimpátiát, amikor emberként én is ilyen voltam, sőt, még farkasként is?
Lionel Sheperd
Lionel Sheperd

Hozzászólások száma : 330
Join date : 2014. Jan. 23.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Tündérkert biofarm és mintagazdaság   - Page 2 Empty Re: Tündérkert biofarm és mintagazdaság

Témanyitás by Sheina Moonshine on Hétf. Feb. 10, 2014 1:21 am

Félt tőle, hogy a farkas hogyan fog reagálni az érintésre. Nagyon kiszámíthatatlan volt. Lassan persze a lány is kezdte megérteni, hogy két lélek lakik egy testben. Egy olyasmi bölcselkedő, mint a nemes tündék, akik tanulnak, és folyton új és új utat keresnek, hogy segítsék a népüket, és egy ösztönlény vadállaté, aki csak a legelemibb ösztönös reakciókat tudja produkálni, és sohasem fog csak egyik, vagy csak másik dominánssá válni, inkább valamennyire összeolvadtak, és hol az egyik, hol a másik tulajdonságai kerülnek előtérbe, talán attól függően, hogy milyen Lion hangulata.
Most mégis szívesen fogadta a férfi a vigasztalást. A lány egészen egyszerűen azt adta, ami az ő természetéből jött. Ahogyan a harag férfiból a vérfarkast, úgy a szomorúság a lányból a segíteni akarást hozta elő. Lionel most már nem csak egyszerűen történeteket mesélt mint eddig, hogy tanítsa, most már tényleg az érzéseit mutatta meg, a lelkéből beszélt. Ez megtisztelő volt egy ilyen zárkózott lélek részéről, aki biztosan csak nagyon keveseket avatott ennyire a bizalmába. És valami még ettől is több, amit egyszerűen nem tudott megfogalmazni, csak boldog volt, hogy Lion elmondta neki, hogy elfogadta a segíteni akarását, és valami furcsa melegség öntötte el, mint akkor, amikor a farkas a karjaiban cipelte ki az erdőbe. A félénk simogatás aztán lassan bátorodik fel, ahogyan a lány hozzábújik, ha nem ripakodnak rá, lassan alakul át gyengéd cirógatássá.
- Talán pont ezért vagy különleges, mert ezt átélted. Te meg tudod érteni, mit éreznek az emberek veletek kapcsolatban, és azt is tudod, miben tévednek. Ez talán segíthet rájönni arra, hogy mi kellhet ahhoz, hogy ők is inkább elfogadjanak benneteket. Úgy vagy képes látni mindkét fél helyzetét, ahogyan senki más. Nem vagytok ti gonoszak, csak zárkózottak, gondterheltek, és magányosak.
Sheina Moonshine
Sheina Moonshine

Hozzászólások száma : 355
Join date : 2014. Feb. 03.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Tündérkert biofarm és mintagazdaság   - Page 2 Empty Re: Tündérkert biofarm és mintagazdaság

Témanyitás by Lionel Sheperd on Hétf. Feb. 10, 2014 2:37 am

Megint azoknál a témáknál vagyunk, maik belőlem nagy adag keserűséget hoznak elő, és azok nyomban általában valami feszültség lopakszik elő, ami pedig a farkast nyomja aztán előtérbe. Már ismerem a folyamatot. De a cirógatás valahogy nem engedi, hogy ráfeszüljek a problémára, marad a fájó szomorúság.
- Igen, Francis is valami ilyesmit mondott, amikor először szóba hozta ezt a tervet. Hogy erről én tudnék a legjobban beszélni, és ebben talán igaza is van. De én most genetikusan teljesen elfogult vagyok ... - megakad, mert ez a kifejezés így túl bonylult lesz a lánynak - szóval a farkas vérem a fajtámhoz húz. Nem tudom, mennyire vagyok tárgyszerű és objektív, és mennyit szépít a látásmódomon az, hogy magam is farkas vagyok. Tudom, hogy sokat számít. Sok olyan dolgot teszek meg vagy tűrök el mostanában, amit emberként nem tennék vagy tűrnék. Ez nem baj, nem bánt a dolog, így tartom helyesnek, ettől működik a társadalmunk.
Lionel Sheperd
Lionel Sheperd

Hozzászólások száma : 330
Join date : 2014. Jan. 23.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Tündérkert biofarm és mintagazdaság   - Page 2 Empty Re: Tündérkert biofarm és mintagazdaság

Témanyitás by Sheina Moonshine on Hétf. Feb. 10, 2014 3:08 am

Még emlékszik Francisre, az alfára, aki talán a vérfarkasok között nagyon öregnek számíthat. Nem tudja ugyan, hogy mennyi ideig élnek ezek a farkasok, de az már kiderült, hogy az emberekhez képest nagyon sokáig, hiszen erre már Lion utalt, és Francis már akkor is egy tekintélyes vezetőjük volt, amikor Lion még csak kisgyerek.
Érezhető a férfiban bujkáló feszültség is a szomorúság mellett. Most már azt is pontosan érti, miért történt minden úgy a legutóbb, ahogyan. Lion szomorú volt, és belőle ez a vérfarkas agresszivitását hozza elő, ő pedig nem úgy közeledett hozzá, hogy segített volna, inkább csak tovább növelte a feszültséget. A farkas nem őt akarta bántani, csupán a lelkében eluralkodó szomorúság és a vele vitatkozó tudatlan tündér már túl sok volt neki egyszerre.
A fel-feltámadó ingerültség mellett ugyanakkor Sheina azt is érezte, hogy most talán úgy próbálta meg vigasztalni a vérfarkast, ahogyan sokkal fogékonyabb volt rá. Nem jött elő a türelmetlenség, a vad harag, és Lion sem vált bántóvá, csak mélyen szomorúvá. Ez az út sokkal inkább járhatónak tűnt, és ha a rossz hangulatát nem is tudta még feloldani, a feszültségét határozottan képes volt vele háttérbe szorítani.
- Francisnek igaza van. Nem baj, ha nem viselkedsz, vagy gondolkozol már emberként. Nem vagy az. Vérfarkas vagy. Ugyanakkor képes vagy a vérfarkas szemével látni a dolgokat, és azt is tudod, hogyan látják az emberek. Meg tudod találni a kapcsolatot a kép nép között. Ami közös bennetek, hogy mit adhattok, mit taníthattok egymásnak. Én is ezért akartam többet megtudni rólatok. Csak akkor tudok segíteni, ha hagyjátok magatokat megismerni.
Ha Lion nem húzódott el, akkor szorosan hozzábújt, és gyengéden cirógatta a gerinc vonalát, a hátát, haját. Nem tudta, hogy fog-e tudni segíteni a szomorúságon, de azt tudta, hogy tudni fog segíteni legyőzni a vérfarkasban lévő indulatokat, és hogy ez így számára is nagyon kellemes volt.
Sheina Moonshine
Sheina Moonshine

Hozzászólások száma : 355
Join date : 2014. Feb. 03.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Tündérkert biofarm és mintagazdaság   - Page 2 Empty Re: Tündérkert biofarm és mintagazdaság

Témanyitás by Lionel Sheperd on Hétf. Feb. 10, 2014 3:19 am

Esgal is ilyesmivel próbálkozott, még amikor kölyökként rám tört a rapli. Néha sikerrel járt, néha nem. Néha megenyhültem, néha neki kellett menekülőre fogni a dolgot. Néha nem tehettek mást mint leláncoltak, és megvárták, amíg elfáradok.
Azt hallottam, hogy a farkaskölykökre ugyanígy hat az idősebb farkasok közelsége, és ha nyugtalanok, ösztönösen is keresik egy idősebb közelségét, odabújnak hozzá. Muris lehet, amikor látszólag felnőtt emberek ilyesmit művelnek.
- Igen, ezért szerettünk volna embereket elhívni magunkhoz, olyanokat, akik külső szemlélőként velünk élnek egy ideig, és talán képesek rávilágítani olyan dolgokra, amiket farkasként mi már nem is veszünk észre, mert túl természetes nekünk.
Nyilván a tündérke is tudna majd segíteni, csak éppen ő egy még idegenebb etalon szerint gondolkodik, amihez lehet ugyan igazodnia egy farkasnak, de nehéz. Attól tart meddő próbálkozás lenne. Mi van példának okáért a vadászatokkal? Az edzésnek nevezett oltári verésekkel, vagy azokkal az ünneplésekkel, amik szintén gyakran torkollanak kedélyes tömegverekedésbe?
Lionel Sheperd
Lionel Sheperd

Hozzászólások száma : 330
Join date : 2014. Jan. 23.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Tündérkert biofarm és mintagazdaság   - Page 2 Empty Re: Tündérkert biofarm és mintagazdaság

Témanyitás by Sheina Moonshine on Hétf. Feb. 10, 2014 3:30 am

Most úgy nézett ki, hogy jó módszert talált arra, hogy megpróbálja megnyugtatni a feszült farkast. Sokkal közlékenyebb volt, és már a gondolatai mellett a személyes érzései, kétségei is hangot kaptak. Ez már egy sokkal közvetlenebb beszélgetés, ahol már nem csak arról szólt a dolog, hogy mielőbb lerázza őt.
- Talán csak rossz helyen próbálkoztál. Segítséget akartatok kérni az emberektől, de olyanoktól, akiknek már meg volt a saját életük. Ők feladnának valamit, amit ismernek, és ami kényelmes, valamiért ami ugyan új, de veszélyes, és ijesztő.
Az emberek világát ugyan nem ismerte, de azt tudta, hogy akárcsak a tündéreknél, az embereknél is vannak kötelékek, és ha ez a világ valóban olyan hatalmas, akkor ez nagyon nagy döntés lehetett, hiszen az emberek nem tudtak csak úgy utazni a tündérkapukon, mint a tündérek.
- Miért nem olyan embereket keresel, akiknek segíthetsz? Akiknek te is adni tudsz valamit azzal, ha ott élhetnek veletek? Biztos sokkal szívesebben, és könnyebben mennének el hozzátok, ha az nekik is jó, és nem csak félelmetes.
Sheina Moonshine
Sheina Moonshine

Hozzászólások száma : 355
Join date : 2014. Feb. 03.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Tündérkert biofarm és mintagazdaság   - Page 2 Empty Re: Tündérkert biofarm és mintagazdaság

Témanyitás by Lionel Sheperd on Hétf. Feb. 10, 2014 3:39 am

- A menekültekre gondolsz, igaz? Mi is gondoltunk erre. De ez egy kényes téma. Sokan azzal vádolnának minket, hogy kihasználjuk a szorongatott helyzetüket. Egyébként pedig ők eleve sérültek lelkileg, és nem biztos, hogy a farkasokkal való együttélés feszültségei jót tennének az állapotuknak. Zömében a vámpíroktól menekültek. Mennyire vágynának egy másik faj karmai közé kerülni, amiről legalább olyan sok rosszat hallottak?
Francissel számba vettük ezt a lehetőséget is, de elvetettük. Sokkal nagyobb kockázatokat rejtett, mint ami haszonnal kecsegtetett. Mert lehet, hogy több jelentkező lenne, de jóval zűrösebbek is.
Lionel Sheperd
Lionel Sheperd

Hozzászólások száma : 330
Join date : 2014. Jan. 23.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Tündérkert biofarm és mintagazdaság   - Page 2 Empty Re: Tündérkert biofarm és mintagazdaság

Témanyitás by Sheina Moonshine on Hétf. Feb. 10, 2014 3:52 am

Sheina megvonta a vállát. Nem gondolt ő konkrétan senkire.
-Te mondtad, hogy ez egy hatalmas világ, ahol rengeteg faj él, más és más helyeken, más körülmények között. Én csak arra gondoltam, hogy ez a rész itt az én népemé, mi pedig mindent megpróbálunk megtenni, hogy hasonlóvá tegyük, mint Árkádiát. Biztos vannak olyan helyek, ahol ettől rosszabb körülmények között élnek az emberek, vagy csak kíváncsibbak, mint én. Én sem azért jöttem ide, mert olyan rossz volt otthon, csak kíváncsi voltam.
A menekülteken viszont lehet, hogy mégis érdemes kicsit elgondolkozni.
- Nem értem, mint veszíthetnétek a menekültekkel. Úgysem tudjátok elvinni őket sehova, csak a mi segítségünkkel. Ha akarod én elmegyek hozzátok, és ottmaradok veletek. Akinek mégsem tetszik, annak segítek visszajönni. Mit veszíthettek?
Egy tündér lány szemszögéből ez csak érdekes új tapasztalatokat, új játékokat jelenthetett mindkét fajnak, és akinek nem tetszik mégsem, arra sem maradt kényszerként, amit választott. Megmarad a lehetőség később is, hogy visszatérhessenek az előző életmódjukhoz baj nélkül.
- Egyébként először velem is csak azt hitted, hogy gondod lesz.
Mondta most már mosolyogva. Még mindig nem volt biztos benne, hogy nem csak bajt okozott a farkasnak, de most ebben a helyzetben jó érezte magát, valami kellemes melegség öntötte el, és már sokkal inkább biztonságot jelentett a farkas, mint sem veszélyt.
Sheina Moonshine
Sheina Moonshine

Hozzászólások száma : 355
Join date : 2014. Feb. 03.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Tündérkert biofarm és mintagazdaság   - Page 2 Empty Re: Tündérkert biofarm és mintagazdaság

Témanyitás by Lionel Sheperd on Hétf. Feb. 10, 2014 3:59 am

Az utolsó megjegyzésre nem tudom megállni, hogy tréfásan meg ne pöcköljem az orrát.
- Hát ... néha még roppant naiv vagy, és csöpög vagy inkább sugárban ömlik belőled az optimizmus. Ez alapesetben nem baj, csak néha a kettő együtt eléggé idegborzoló tud lenni. Volt egyszer egy nagyon gazdag francia hercegnő. El volt kényeztetve rendesen, mindig szép ruhákban járt, akkor és azt evett, amit akart. Közben a népéből sokan éheztek, mert nem volt pénzük megvenni az élelmet. Egyik minisztere egyszer elmondta neki, hogy a népe éhezik, mert nem telik nekik kenyérre sem. Erre a hercegnő megvonta a vállát, és közölte, hogy ha nem telik kenyérre, akkor egyenek kalácsot helyette. Azzal sem volt tisztában, hogy a kalács még több pénzbe kerül, mint a kenyér. Sejtheted, hogy a megoldási javaslata nem volt népszerű.
Ez egy apró tanmese, remélem nem kapja fel rajta a vizet. De noha ő sokkal jóindulatúbb, mint az a hercegnő, néha tényleg elég meredek javaslatai vannak.
Lionel Sheperd
Lionel Sheperd

Hozzászólások száma : 330
Join date : 2014. Jan. 23.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Tündérkert biofarm és mintagazdaság   - Page 2 Empty Re: Tündérkert biofarm és mintagazdaság

Témanyitás by Sheina Moonshine on Hétf. Feb. 10, 2014 4:38 am

Az orr pöckölés igazán olyan játékos gesztusnak tűnt, és barátságosnak, ennek megfelelően aztán elő is csalta a nevetés a lányból. A tanmese inkább elgondolkoztatta. A hercegnő, a szép ruhák, az éhezők, a kenyér, és a kalács.
- Nem hiszem, hogy hasonlítanánk. - Jelentette ki aztán végül nagyon komolyan.
- Én a helyében inkább szétosztottam volna az ételt és a ruhákat azok között, akiknek nincs elég.
Inkább tartott tőle egy kicsit, hogy talán nem úgy érti majd a tanítást ahogyan kellett volna, és esetleg csak megint kikap, hogy gyerek, így aztán egy kicsit félősen össze is húzódott.
- Miért nem kéred meg Esgalt, hogy beszéljen pár emberrel a menekültek közül? Biztos nem jó nekik mindig abban a táborban bezárva. A tündérekben bíznak. Vigyetek át pár embert kirándulni. Ha tündérek is mennek veletek, akkor nem lesz okuk félni. Ott sem kell maradniuk. Aki akar marad, aki nem az visszajön, és elmondja mit látott. Sokkal meggyőzőbb lesz, mintha te mondanád. Ők meg legalább kicsit kimozdulhatnak. Biztos nem fog mindenki ott maradni, de néhányan talán igen. A semmitől a kevés is több.
Aztán félénken közelebb hajolt a farkashoz, hogy egy puszit adjon az arcára.
- Az a baj veled, hogy ha akarsz valamit, azt nagyon, és azonnal. Más dolgokra pedig nem figyelsz oda. Pedig talán ez is lehetett kellemes.
Fejezte a be gondolatot fülig pirulva. Talán nem a legjobb hasonlat volt, de ő egyszerűen nem tudott többet. A tündérek történelme nem volt olyan fordulatos, és színes, mint az embereké, és abban sem volt biztos, hogy a farkas hogyan fogja a puszit értékelni.
Sheina Moonshine
Sheina Moonshine

Hozzászólások száma : 355
Join date : 2014. Feb. 03.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Tündérkert biofarm és mintagazdaság   - Page 2 Empty Re: Tündérkert biofarm és mintagazdaság

Témanyitás by Lionel Sheperd on Hétf. Feb. 10, 2014 4:58 am

- Nem,egyáltalán nem hasonlítotok. - hagytam jóvá az észrevételt. - Tudom, hogy te szétosztanád mindenedet.
Lehet valóban meg kéne próbálni ezt a menekültekkel. Máshová nem mehetek ki most, de a birodalmon belül biztonságos a dolog, talán. Vagy ... nem azt mondta előbb ez a kis maszat, hogy a vadász is ott van? Akkor viszont nem lenne jó ötlet ott aktívkodni.
Éppen ezt akarnám újra megkérdezni, amikor megkapom a puszit, és még a szavam is eláll tőle. Egy ideig csak pislogok, mert főleg a mondandóval együtt igen merész húzás ez a lánykától.
- Nagy zsivány vagy te, hallod-e! - nézek rá, de a korholónak szánt mondat közben majd elolvadok. Nem is állom meg mosolygás nélkül, és ... érzem kissé el is pirulok. Na, ez aztán gyönyörű. Száz éves vén trotty, és zavarba lehet hozni, mint egy szűzlányt ...
- Azt hiszem, mára elég lesz a tanulásból és a komor dolgokból. - jelentem aztán ki, mintegy témát váltva. Vagy csak remélem, hogy témát váltottam? - Egy kis szórakozás kéne, igaz?
Lionel Sheperd
Lionel Sheperd

Hozzászólások száma : 330
Join date : 2014. Jan. 23.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Tündérkert biofarm és mintagazdaság   - Page 2 Empty Re: Tündérkert biofarm és mintagazdaság

Témanyitás by Sheina Moonshine on Hétf. Feb. 10, 2014 5:33 am

Nem gondolta volna, hogy a zord farkast is zavarba lehet majd hozni. Érdekes újdonság, hogy talán van olyan területe az életnek, ahol Lion sem olyan nagyon tapasztalt. Mindenesetre a farkasból mintha a szomorúság is kezdene eltűnni, és egy már határozottan siker. Még ha az első alkalommal talán azt sem tudta elérni, hogy a farkas egyáltalán ráfigyeljen, most úgy látszik, még a szívét is sikerült legalább egy kicsit megérinteni. Lehet hogy a sok gond, és a sok felelősség annyira nyomasztotta már, hogy szinte nem is tudott figyelni másra?
- A zsivány az jó dolog? - Bár abban biztos volt, hogy nem rossz értelemben használta a szót rá a farkas, de a jelentését sajnos nem ismerte, vagy nem tudta, mit lehetne ehhez az ő nyelvükön párosítani. A szórakozás gondolatával aztán mindig el lehet csábítani egy tündérlányt. Sheinából is egy csapásra tűnt el a félénkség, hogy aztán az élénk érdeklődés vegye át a helyét, amit most már egy kis önbizalom is megerősíthetett.
- Van valamilyen elképzelésed is? - Kérdezte aztán kíváncsian. Lionnal kapcsolatban el tudta képzelni, hogy nem csak felvetette az ötletet, de még javaslata is lesz a szórakozással kapcsolatban.
Sheina Moonshine
Sheina Moonshine

Hozzászólások száma : 355
Join date : 2014. Feb. 03.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Tündérkert biofarm és mintagazdaság   - Page 2 Empty Re: Tündérkert biofarm és mintagazdaság

Témanyitás by Lionel Sheperd on Hétf. Feb. 10, 2014 6:08 am

A kérdésre csak felnevetek.
- Szerinted?
De nem, most nem magyarázok többet. Hadd rágja az oldalát a dolog.
Szórakozásra nincs sok ötletem hirtelen merült fel rá az igény. Amikor beléptem a lugasba amúgy sem volt még hozzá affinitásom. Most is inkább menekülőút, mert a témák megint eléggé fájdalmasak voltak a helyzet meg egyre bizalmasabb.
Lázasan töröm a fejem, mit is tehetnénk. Végül magammal húzom a lányt a ház belsejébe. Mivel a házikó nagyrészt fából épült, és a padló is nyers fa, mivel sok tündér dolgozik itt, talán nem lesz annyira fura neki a dolog.
Van egy kis társalgó az irodák mögött. Ritkán használják, mert alig ér rá valaki pihenni vagy kikapcsolódni. Van benn egy CD lejátszó és pár CD lemez. Kiválasztok egy romantikus összeállítást, és elindítom.
- Gondoltam szívesen hallgatsz egy kis zenét, ha már úgy szeretsz énekelni.
Lionel Sheperd
Lionel Sheperd

Hozzászólások száma : 330
Join date : 2014. Jan. 23.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Tündérkert biofarm és mintagazdaság   - Page 2 Empty Re: Tündérkert biofarm és mintagazdaság

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

2 / 3 oldal Previous  1, 2, 3  Next

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.