A fajháborúk kora
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FRPG Top Sites
Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!


Menekülttábor 2rzfn0h

Menekülttábor 2ppiwdy

Menekülttábor 2s8ibs0

Menekülttábor Vzh8q1

Menekülttábor Wwi16d
Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

[ View the whole list ]


A legtöbb felhasználó (18 fő) Szer. Ápr. 15, 2020 9:11 pm-kor volt itt.
Latest topics
» Joessie Whelan
Menekülttábor EmptyCsüt. Jún. 19, 2014 3:48 am by Admin

» Abdul Aziz al-Harbi
Menekülttábor EmptyVas. Május 18, 2014 3:49 am by Abdul Aziz al-Harbi

» Régi vagy befolyásos mágus családok
Menekülttábor EmptyKedd Május 13, 2014 9:18 pm by Admin

» Alonso Amendola
Menekülttábor EmptyKedd Május 13, 2014 12:12 am by Admin

» Celia Pella Amendola
Menekülttábor EmptyHétf. Május 12, 2014 7:05 am by Vendég

» Calvin van Ellan
Menekülttábor EmptyVas. Május 11, 2014 9:55 pm by Admin

» Luna Flores
Menekülttábor EmptyPént. Május 09, 2014 8:08 pm by Admin

» Norldarien Moonshine
Menekülttábor EmptyCsüt. Május 08, 2014 9:12 am by Norldarien Moonshine

» Vámpír klánok és uradalmak
Menekülttábor EmptyHétf. Május 05, 2014 4:01 am by Admin

Top posting users this month

Affiliates

Menekülttábor

1 / 4 oldal 1, 2, 3, 4  Next

Go down

Menekülttábor Empty Menekülttábor

Témanyitás by Admin on Pént. Feb. 07, 2014 9:03 pm

A tábor a Pilisben található. Ideiglenes szállásul szolgál azoknak, akiket valamely birodalom területéről vagy egyéb veszedelemből menekítenek ki.
Admin
Admin
Admin

Hozzászólások száma : 330
Join date : 2014. Jan. 23.

https://magicwars.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Menekülttábor Empty Re: Menekülttábor

Témanyitás by Veinemöinen on Szomb. Feb. 08, 2014 12:03 am

A kapu amelyet igénybe veszel a tündék kérésére van fenntartva, így aztán a vámpír oldalról Aiken miatt megúszod a különlegesen szigorú ellenőrzést, de náluk már nem. Az első, amit érezhetsz, és ami kicsit furcsa lehet számodra, a bizsergés, amelyet a mágia okoz, amikor átlépsz. A varázslat már maga szűri a belépőket, és ha valami hátsó szándékod lenne, nem tudnál átlépni a kapun. Ugyanakkor így sem lettél teljesen tisztának nyilvánítva.
A túloldalon egy kellemes tavaszi nap fogad, verőfényes napsütéssel, és egy kellemes kis fa épülettel, ami talán hasonló lehet, mint régen volt a vasúti pályaudvarok, csak éppen sokkal nagyobb. A súly fő részeit tartó megoldások kőből vannak ugyan, de ami csak lehetett lakk mentes fa borítást kapott, borostyánnal, és egyéb kúszónövényekkel futtatva. Cserépben páfrányok, mintha egy kis arborétumba értekeztél volna, nem is valami hivatalos ellenőrző központhoz.
Egy kedves mosolygós tünde lány fogad téged, finom lenge öltözékben, errefelé általában finom tavaszias az idő, a tündemágiának hála, így aztán az öltözködés sokkal inkább a kényelmi, mint a praktikussági szempontokat követ.
- Üdvözöllek minálunk kedves utazó. Miért szeretnél tünde földre lépni?
Látszólag sehol a titkosszolgálat, a katonák, csupán a kapura váról, vagy a kapun érkező utazók, növények, és pár tündér.
Veinemöinen
Veinemöinen

Hozzászólások száma : 133
Join date : 2014. Feb. 07.

Vissza az elejére Go down

Menekülttábor Empty Re: Menekülttábor

Témanyitás by Aria Tilmann on Szomb. Feb. 08, 2014 12:30 am

Már eddig is sok energiát öltem abba, hogy megtaláljam Crusader-t, akit legtöbben tényleg csak valami fantomnak gondoltak, akivel ijesztgetni lehet a rosszalkodó vámpír és farkaskölyköket, de én tudtam, hogy nem így van, hiszen ha futólag is, de találkoztam vele vagy két vadászaton is, de mivel én ott csak inkább hátramozdító voltam, akit csak az adrenalin pörgés érdekelt, tapasztalt vadász nem nagyon foglalkozott velem. Nekem akkor még az csak szórakozás volt, azonban mára nagyon is személyessé vált az ügy és most nem sajnáltam a sok energiát, időt és pénzt, hogy megtaláljam, hogy tanuljak a hidegvéréből és a kegyetlenségéből. Igen! Az akartam lenni, hogy ne tudjon senki a szívemen keresztül megzsarolni, mert tapasztaltam, milyen sebeket lehet ezen keresztül szerezni. Na persze, azt sem mértem fel, hogy ez nem olyan dolog, ami nagyon megtanulható, ha valaki alapból nem hordozza magából ezen természetet, de hát nem nőhet fel az ember egyetlen alkalom után, bár erősen sikerült elindítania ezen az úton a vérszívónak.
Nem gondoltam bele, hogy miért jutottam át olyan könnyen a vámpírok ellenőrizte kapun. Jobb volt így, mintha valakinek is hálás kellett volna, hogy legyek miatta.
Azonban a másik oldal, ahová érkeztem, már tudtam, hogy Tündérföld és ennek megfelelően nem lepett meg a mágia okozta bizsergés, bár nem sokszor tapasztaltam még.
Öltözködésem még a nyirkos, hideg időt láttatta és éreztem, ahogy nagyon gyorsan melegem lesz a prémes bőrruhákban. Természetesen volt nálam fegyver, az összecsukható íjam és két késem is a csizmaszárban, de hát csak nem utazgathat az emberlánya ezek nélkül, ezt mindenkinek meg lehet érteni.
Megszemléltem a természetes anyagokból épült házat és a sokszínű növényzetet és, ha nem tudtam volna hová is érkeztem, is kitaláltam volna, de egyébként is rögtön előttem termett a fogadó bizottság egy tündér képében.
- Üdv! – biccentettem kurtán. – Keresek valakit, akit nagyon fontos lenne megtalálnom, hogy tanácsot kérjek tőle és a segítségét kérjem, a neve Crusader. És nem szükséges letagadni, mert tudom, hogy itt van. – tettem még hozzá, mielőtt belebonyolódunk.
Aria Tilmann
Aria Tilmann

Hozzászólások száma : 178
Join date : 2014. Feb. 03.

Vissza az elejére Go down

Menekülttábor Empty Re: Menekülttábor

Témanyitás by Veinemöinen on Szomb. Feb. 08, 2014 12:51 am

A tündér szánakozva, és kicsit értetlenül néz végig rajtad, ahogyan a zavarodott embereken szokás, akik nem egészen tudják, mit is beszélnek. Elég csupán egy pillantást váltania egy társával, hogy odahívja őt, átvenni a helyét a kapunál.
- Gyere velem kérlek.
Bár kérés volt, akár parancsnak is fel lehetett fogni. Ha úgy tetszik ő volt a határőr, ő döntötte el, hogy beléphetsz a területükre, vagy posta fordultával küld vissza téged oda, amint majd otthonodnak nevezel meg egy tündér kapu segítségével. Nem voltak gonoszak, nem löktek volna vissza azonnal a vámpírok karjaiba, de ha nekik nem tetszett valaki, az ide nem jött be.
Ha eleget teszel a tündér hölgy kérésének, akkor egy másik részébe vezet át az épületnek, amit akár egy hangulatos teaháznak is nevezhetnénk. A szépen faragott asztalok, és székek sokasága közül kiválaszt egyet, egy kellemesen naposat, kint a teraszon, voltaképpen némi bizalmat kaptál, hiszen egy már-már szinte baráti beszélgetésre invitál. A tea is hamarosan megérkezik, a tündér belekortyol, megvárja, míg te is megteszed, aztán csak utána kezd vele a beszélgetésbe veled.
- Egy tündér sohasem hazudik. Efelől biztosíthatlak. Remélem ízlik a tea.
Hamar rá fogsz jönni, hogy errefelé semmi sem sürgős, és nem fognak elkapkodni semmit.
- Miért szeretnél belépni tündérföldre? Mit akarsz attól a mágustól? Őszintén megmondom neked, errefelé nem szeretjük a bajkeverőket.
Veinemöinen
Veinemöinen

Hozzászólások száma : 133
Join date : 2014. Feb. 07.

Vissza az elejére Go down

Menekülttábor Empty Re: Menekülttábor

Témanyitás by Aria Tilmann on Szomb. Feb. 08, 2014 2:14 am

Nem vagyok az a türelmes alkat, hiszen általában hozzá vagyok szokva, hogy mindent megkapok, amit akarok, akár azért mert én vagyok apuci kicsi lánya, hol azért mert meg tudom fizetni. Ezen persze változtatott elég sokat az Aiken-nel való találkozás, de azért egyik napról a másikra nem fogom tudni levetkőzni a két évtizednyi szokást.
Tehát türelmetlenül vártam a választ, de csak annyit kaptam, hogy a kapuőr vagy kicsoda, magával citált egy helyre, ahol nem nyüzsögtek annyian, legalábbis most nem volt itt jelenleg senki. Nem örültem neki, hogy nem tért egyből a lényegre, hanem teázgatni akart most velem, de hát tudomásul kellett vennem, hogy ő van itthon és azt is, hogy ha akar akkor szépen visszaküld, még ha nem is a vámpírok földjére, de ez az én szempontomból lényegtelen, ha nem tudok találkozni Crusaderrel.
Persze tanulhatnék más vadásztól is biztosan, de nekem a legjobb, a leghíresebb vagy leghírhedtebb kell.
Mivel látom, hogy ha megfeszülök sem csikarok ki választ ebből a kedvesen mosolygó tündérből, amíg nem álok neki teázgatni, hát egy nagy sóhajjal belekortyolok az aromás italba. Meg kell hagyni, teát azt tudnak főzni!
- Igen, finom. – bólintottam és mivel fogalmam sem volt milyen képességekkel rendelkezik az előttem ülő, így igyekeztem az igazat mondani, de hiszen nem is volt okom neki hazudni, csak minél előbb az utamra akartam menni, hogy megkeressem a vadászt.
- Nem vagyok bajkeverő!- fortyantam fel. – És azért vagyok Tündérföldön, mert itt van a Vadász is, és én őt keresem, ha máshol lenne, máshol lennék, eszembe sem jutna hogy zargassalak benneteket. – finomítok kicsit, mert eredetileg nyersebben akartam fogalmazni. – Tudom, hogy a legjobb vadászok közé tartozik, ha nem ő a legjobb és én tanulni jöttem hozzá. – fejezem be kissé nyugodtabban és halkabban. – Nagy szükségem lenne rá, kérlek engedj be.

Aria Tilmann
Aria Tilmann

Hozzászólások száma : 178
Join date : 2014. Feb. 03.

Vissza az elejére Go down

Menekülttábor Empty Re: Menekülttábor

Témanyitás by Veinemöinen on Szomb. Feb. 08, 2014 2:36 am

Nem kell ahhoz varázslat, hogy érzékelje a lány igazat mond. Majd felrobban a feszültségtől. Nehéz lenne ilyenkor hazudni.
- Idd meg azt a teát. Kellemes nyugtató hatása van, szerintem szükséged lesz rá. Ugyanakkor felhívom a figyelmedet, hogy ezzel a viselkedéssel itt csak egy ingyen utat érhetsz el haza, akárhonnan is származol. Mi nem támogatjuk a vadászok tevékenységét, és tudomásom szerint nincs vadász a birodalom területén. Ugyanakkor van egy nővérem, aki talán ismeri azt, akit te keresel. Ha elfogyott a tea kérj még nyugodtan, ne mozdulj el innen. Megpróbálom őt előkeríteni, és talán ő segíteni fog tudni neked.
Nem vár választ, csak feláll a székről, és szépen faképnél hagy. A tündérektől nem kell várnod, hogy bántanának, de valóban borzasztóan gyorsan hazaküldenek, ha nem tetszik nekik valami. Egy ígéretet legalább viszont kaptál, hogy keresnek valakit, aki ismeri azt a vadászt, akit te keresel.
Veinemöinen
Veinemöinen

Hozzászólások száma : 133
Join date : 2014. Feb. 07.

Vissza az elejére Go down

Menekülttábor Empty Re: Menekülttábor

Témanyitás by Esgalnordis on Szomb. Feb. 08, 2014 2:59 am

A napjaimra erősen rányomta a bélyegét, hogy összezördültem Crusaderrel. A vadász nem hátrál, ebből előbb utóbb tengelyakasztás lesz. Nincs kedvem hozzá. Néha olyan roppantul keményfejűek tudnak lenni a lények ideát! Néha legszívesebben visszamennék Árkádiába. De gyanítom én lennék az első tündér akkor, akit az unalom öl meg.
S amikor már éppen lassan elülnének lelkem háborgó hullámai, akkor értesítés érkezik, hogy egy lány a vadász felől érdeklődik. Azon indokkal akar belépni hozzánk, hogy vele akar beszélni. Nos, nyilvánvalóan hajlandó vagyok találkozni vele, ha a tündér, aki beszélt vele ezt kéri.
Hamarosan már a menekülttábor mellett lépek ki a Mezsgyéről. Mikor a fiatal lányhoz kísérnek, látom, ő sem hétköznapi teremtés.
- Esgalnordis vagyok, és ismerem a vadászt, akit keresel. Mért is szeretnél vele beszélni?
Esgalnordis
Esgalnordis

Hozzászólások száma : 24
Join date : 2014. Feb. 03.

Vissza az elejére Go down

Menekülttábor Empty Re: Menekülttábor

Témanyitás by Aria Tilmann on Szomb. Feb. 08, 2014 3:11 am

Mivel nem vagyok rá képes, ezért nem is igyekszem eltitkolni a tündér elől, hogy mennyire feszült vagyok és az, hogy nyugtatni próbál, csak hab a tortán, de nem akarom magamra haragítani azzal, hogy megmondom neki erről a véleményemet. Ha egyenest választ adna, és nem csak szépen mosolyogva kitérőket, akkor már régen túl lennék az egészen és az sokkal megnyugtatóbb lenne.
- Tudom, tudom, hogy ti nem akartok konfrontálódni és a vadászokat sem támogatjátok, de nem is ezért vagyok itt. – rázom meg a fejem most már tényleg türelmetlenül, de aztán legalább annyira hajlandó, hogy kerít valakit, aki jobban tájékozott, mint ő.
Arra, hogy maradjak a fenekemen, nem is válaszolok, hiszen hová mehetnék itt, hogy ne kapjanak el rögtön?
Aztán megjelenik egy másik tünde, aki talán még az előzőnél is szebb, de hát ez nem lep meg, hiszen egyik szebb, mint a másik, de legalább reménnyel töltenek el a szavai is, hiszen ismeri Crusadert, bár megint ugyan az a kérdés hangzik el. Sóhajtok egyet, de óvakodok megforgatni a szemem, ahogy szívesen megtenném, mert ez a végtelen nyugalom és lassúság, ahogy ők az időt görgetik, az agyamra megy.
- Aria Tilmann, és ennek nagyon örülök, mert már kezdtem elveszteni a reményt. És bár magán ügyben keresem, - vonom meg a vállam, hogy érezze, ezért ez elég indiszkrét kérdés, - azért elmondom, hogy a tanácsát és a segítségét szeretném, de ez ha lehet vele beszélném meg.

Aria Tilmann
Aria Tilmann

Hozzászólások száma : 178
Join date : 2014. Feb. 03.

Vissza az elejére Go down

Menekülttábor Empty Re: Menekülttábor

Témanyitás by Esgalnordis on Szomb. Feb. 08, 2014 3:18 am

A lányka kissé türelmetlennek és arrogánsnak tűnik. Menekültben ritkaság az ilyen megnyilvánulás.
- Örülök, Aria, hogy megismertelek! Nos, nemrég beszéltem vele, és nem békében váltunk el egymástól. Olyan dolgokra készül, amit én nem támogathatok, és nem is hagyhatok jóvá, sőt, egyenesen meg kell akadályoznom, ha tudom. Ezért hát nem jó szívvel hallom, hogy valaki tőle kérne tanácsot. Biztos, hogy csak ő segíthet neked?
Esgalnordis
Esgalnordis

Hozzászólások száma : 24
Join date : 2014. Feb. 03.

Vissza az elejére Go down

Menekülttábor Empty Re: Menekülttábor

Témanyitás by Aria Tilmann on Szomb. Feb. 08, 2014 3:28 am

Aztán kicsit visszaveszek magamból, mert nekem is feltűnik, hogy talán nem kéne magam alatt vágnom a fát, ha már egyszer sikerült biztos nyomra bukkannom a célpontomat illetően.
DE pont azért mert már közeledni látom a célt, nehéz elviselni, hogy nem mehetek tovább, hanem feltartanak, és csak azért mert éppen valami fene nagy erkölcsi kérdésben nem értenek egyet, vagy a fene tudja miben különböztek össze, de ez, ahogy én tudom, egy tündérrel nem nehéz, mert nagyon nem úgy látják a világot, ahogy mi.
- Nagyon sajnálom Esgalnordis, hogy nem jöttetek ki jól, de azért gondolom, nem tilos vele beszélni, vagy igen? Valami bűnt követette el és elzártátok? – kérdezem, bár sejtem, hogy nem ez a helyzet, hiszen azt mondta elváltak útjaik. – És igen! A válaszom igen, csak ő segíthet nekem, remélem nem tagadod meg tőlem a választ, nagyon fontos lenne. – nézek rá és most sokkal inkább kérés, könyörgés van a szememben, mint bármi más, mert nem akarom elrontani az esélyemet nála.
Aria Tilmann
Aria Tilmann

Hozzászólások száma : 178
Join date : 2014. Feb. 03.

Vissza az elejére Go down

Menekülttábor Empty Re: Menekülttábor

Témanyitás by Esgalnordis on Szomb. Feb. 08, 2014 3:42 am

- Igen, bűnt követett el, ártatlanokra támadt, és megpróbálta megölni őket. Még nem zártuk el, de igen közel áll hozzá, hogy megtegyük vele. - felelem szomorúan. - De ha egy szerettedet kellene kijuttatni valami veszélyből, abban mi s tudunk segíteni. Nézz körül! Szinte mind a halál torkából menekültek meg - mutatok körbe.
Páran a menekültek közül, akik már itt vannak egy ideje mosolyogva integetnek felém. Viszonzom a köszöntéseket.
- Sajnos, jelenleg nem tudom, hol jár a vadász. De ha nem térült el a céljaitól, akkor vérfarkas területre akar átlépni, és ott gyilkolni.
Esgalnordis
Esgalnordis

Hozzászólások száma : 24
Join date : 2014. Feb. 03.

Vissza az elejére Go down

Menekülttábor Empty Re: Menekülttábor

Témanyitás by Aria Tilmann on Szomb. Feb. 08, 2014 3:56 am

Azért meg kell vallanom, alaposan meglep, amit a tündér elmond. Na, nem az, hogy Crusader lehet kicsit túl lőtt a célon, mert nála jellemzően a cél szentesítette az eszközt, de az igen, hogy a tündérek odáig jutottak, hogy félre akarják állítani, hiszen tudtommal elég sokat dolgoztak együtt. Vajon mivel léphetett a vadász a tyúkszemükre?
Én nem igazán rajongtam Árkádia földjének lakóiért, ahogy a mágusokért sem, hiszen azt hitték nekik kell megszabni mindenkinek, hogyan éljen, így eszemben sem volt az ő segítségüket kérni, amúgy sem tudtak volna.
- Nem, ennél személyesebb a problémám és köszönöm, hogy elmondtad nekem, amit tudtál. Akkor nem is zavargok tovább, talán sikerül még valahol a kapu környékén megtalálnom. - álltam fel és ha nem tartóztatott, mentem is az utamra tovább.
Aria Tilmann
Aria Tilmann

Hozzászólások száma : 178
Join date : 2014. Feb. 03.

Vissza az elejére Go down

Menekülttábor Empty Re: Menekülttábor

Témanyitás by Aria Tilmann on Vas. Feb. 09, 2014 3:42 am

Nem valami nagy lelkesedéssel követtem Crusadert, hiszen betegápolásnál és kölykökkel való játszadozásnál azért többet vártam, sőt sokkal többet, de hát megfogadtam magamban, hogy tanulok tőle, és ha ez az ára, akkor egyelőre elviselem, hiszen azt is megfogadtam, hogy kitartó leszek, kitartóbb, mint máskor és nem fogom feladni egykönnyen.
Talán a vadász ezt valamiféle próbának szánta és, ha én most nyafogni kezdek, akkor máris penderít haza, azt meg nem szeretném, inkább nyelek egyet és megyek utána, ahová vezet.
Ahová végül megérkezünk tényleg szörnyű számomra, hiszen soha nem kellett ilyen elesett, haldokló embereket látnom, szembesülni az emberi nyomorúsággal ilyen szinten. Tudni, hogy létezik ilyen, az nem azonos azzal, mikor szembesülünk is vele.
Láttam a reménytelen, beletörődő tekinteteket, melyek felcsillantak, ahogy beléptünk az ajtón és én kicsit megkövülten torpantam meg az ajtóban, hiszen a helyiséget megülte az elmúlás, a keserűség miazmája, mely szinte mellbevágott és lehengerelt.
Crusader hangja térített magamhoz, ahogy csak bámultam ki a fejemből, miközben tekintetek tucatjai fordultak felém segítséget várva, hiszen akik ide jöttek, gondolom mind azt csinálták, vagyis megpróbálták, mint, ahogy a vadász felszólítására én is, igaz nem kicsit remegett a kezem. A gyomrom görcsbe rándult és hányingerem volt, legszívesebben sarkon fordultam és elrohantam volna. Ez nem nekem való! Miért akarja Crusader, hogy ezt csináljam? Ez a tündérek dolga!
Könnyebb volt háborogni, mint elviselni a látványt, de végül összeszorítottam a fogam és nagyokat nyelve tettem, amit a férfi mondott. Itattam, mosogattam és igyekeztem nem Bran bácsi üszkös lábára gondolni, amit majd le kell vágni.
A betegek türelmes várakozása és beletörődése végül aztán elérte, hogy lassan magam is feloldódjam, hiszen képtelen voltam megállni, hogy egyik másikra ne mosolyogjak rá, vagy ne mondjak egy-két vigasztaló szót, ami önkéntelenül jött, bár még engem is meglepett.
De hiszen én pont azért jöttem, hogy ne legyek ilyen! Nem értettem Crusadert.
Aria Tilmann
Aria Tilmann

Hozzászólások száma : 178
Join date : 2014. Feb. 03.

Vissza az elejére Go down

Menekülttábor Empty Re: Menekülttábor

Témanyitás by Crusader on Vas. Feb. 09, 2014 3:56 am

Az öreg Bran fájdalmait már nem kellett csillapítani. Abban a stádiumban volt, amikor már az üszkösödés a vérmérgezéssel párosult, és egészen pontosan dögszaga volt. A tündérek képtelenek lettek volna egy amputációt elvégezni, vagy megcsonkítani egy szerencsétlen élőlényt.
Andrew először ugyan azzal próbálkozott, amivel a tündérek már valószínűleg maguk is, hogy megtisztítsák a sebet. A látvány azonban még az ő számára is borzasztó volt. A halott húst még ő sem tudta életre kelteni, és azt már most látta, hogy az öreg ember lábából az izomzat egy részét el kell majd távolítania egy olyan helyen, ahol egy ilyen műtét egyenlő lehetett a halálos ítélettel. Eszébe sem volt megzavarni Ariát. A lánynak szembesülnie kellett a valósággal, szembesülnie kellett önmagával, és szembesülnie kellett azzal, mit is akar valójában. Andrew Thorsenekre már nem volt többé szüksége a világnak. Ő nem volt több, csak egy név a régi a világból, ami még sokaknak adhatott reményt, de ami már nem vezethette át őket a jövőbe, akármennyire is szerette volna, mert neki már nem volt ott helye.
Ariának valóban vizsga volt minden pillanat, amit a vadásszal töltött, csak éppen nem Andrew előtt vizsgázott, hanem önmaga előtt.
Az emberek szoktak itt látni gyönyörű dolgokat. A tündérek maguk is meseszépek voltak. Nem is illettek a földi világhoz, valahogy Aria jelenléte mégis többet jelentett a számukra, mint a legszebb tündelányé. Nem egy örök életű tündér adott pár percet az örökkévalóságból a számukra. Hanem egy csodaszép fiatal lány, aki közülük való volt. A tündér még ha ott volt mellett napról napra, és segített, ahogyan tőle tellett, akkor is csak megfoghatatlan túlvilági jelenés volt. Ez a lány viszont hús, és vér. A tündér segítség volt a számukra, Aria pedig a horgony a saját világukhoz. Azt jelentette, hogy az emberiség nem felejtette el őket, nem vetette ki magából, mint fölösleges terhet. Ők nem tudták a lány honnan jött, milyen a múltja, milyen a lelke, csak azt tudták, hogy foglalkozik velük, időt szán rájuk, egy ilyen gyönyörű, és fiatal teremtés. Értékesnek tartja őket. Aligha mehetett el úgy bárki mellett, hogy ne akarja megfogni a kezét, vagy ne kérdezze meg tőle, hogy eljön-e holnap is.
A játék egészen addig folyhatott, amíg a vadász képes volt egyedül boldogulni, de a műtéthez nem láthatott hozzá segítség nélkül.
- Kérlek Aria. Ehhez tündért nem kérhetek fel. Nem bírnák elviselni. Nekem pedig aszisztációra lesz szükségem. Ha segítesz, talán még meg tudjuk menteni a lábát. Akkor is örökre sánta marad talán, de ha nem, akkor csak levágni tudom.
Fogalma sem volt róla, hogy a lány fel van-e készülve ilyesmire. Ugyanakkor itt már nem lehetett válogatni. Megszoksz, vagy megszöksz.
Crusader
Crusader

Hozzászólások száma : 184
Join date : 2014. Feb. 02.

Vissza az elejére Go down

Menekülttábor Empty Re: Menekülttábor

Témanyitás by Aria Tilmann on Vas. Feb. 09, 2014 4:19 am

Egyfolytában kétségek között vergődtem, hogy mit akar ezzel a feladattal Crusader elérni. Talán meg kéne keményítenem a lelkemet és közömbösen tenni a dolgom, de még ő sem ezt teszi, hiszen kedves ezekhez az emberekhez, segíti őket a legjobb tudása szerint.
Azonban nem kellett sok idő és ezeknek a reménytelen betegeknek a kedvessége, ragaszkodása és bizalma, elmosta a kétségeimet, már nem is foglalkoztam vele, csak megpróbáltam könnyebbé tenni nekik az itteni életet, legalább azt a keveset, ami még hátra volt nekik. Megitattam, megsimogattam, vigasztaltam őket és már nem undorított a dolog, más nem volt hányingerem, hiszen annyira hálásak voltak nekem ezért, hogy ez mindent feledtetett velem. Most nem is jutott eszembe, hogy nem ezért vagyok itt. Hogy pont ennek az ellenkezőjét kéne csinálnom. Meg kéne tanulnom keménynek, érzéketlennek lenni és akár ölni, ha kell. Nem, most éppen az élet rövidsége és az értelmetlen pusztítás következménye volt, amivel szembesülnöm kellett.
Főleg azután, hogy Crusader azt akarta, hogy segítsek neki az üszkös lábnál. Bár, ahogy közelebb mentem a szagok megint előhozták a hányingeremet, most keményen legyűrtem és elhatároztam, hogy segítek. Bár, hogy bírni fogom-e, az más kérdés és itt nem a vér látványára gondolok, az sosem zavart.
- Mit kell tennem? – függesztettem smaragd tekintetem az övébe.


Aria Tilmann
Aria Tilmann

Hozzászólások száma : 178
Join date : 2014. Feb. 03.

Vissza az elejére Go down

Menekülttábor Empty Re: Menekülttábor

Témanyitás by Crusader on Vas. Feb. 09, 2014 4:36 am

Amennyire tudta letisztította a sebet, és előkészítette a műtéthez. Nem lesz egyszerű feladat ezt megcsinálni egy teljesen tapasztalatlan aszisztenciával, főleg úgy nem, hogy ő sem volt az a kifejezett sebész orvos. Az a kevés, ami a rendelkezésre állt, amíg Aria mosogatott már elő volt készítve, és átfertőtlenítve. Amikor aztán végül a hozzálépő lány szemébe nézett már nem voltak kétségei afelől, hogy amit lehet, ki fogják hozni a helyzetből.
- El kell távolítanom az izomzat egy részét, és össze kell égetnem az ereket. Nem szabad, hogy elvérezzen. Nagyon fontos, hogy neked kell majd összetartani az ereket, amíg az első metszéséket megejtem, és mivel kettőnk közül mágiát csak én tudok használni, idővel át kell majd venned a sebész feladatát. Mondani fogom, hogy mit, merre, és hogyan, de igyekezned kell nagyon finom, és apró mozdulatokkal dolgozni. A halott részt ki kell vágni a lábából, ugyanakkor nem szeretném, ha még élő izmot is veszítene.
Ennél jobban előzetesen nem tudta ismertetni azt, ami következni fog.
- Nézd csak, ezt a területet fogjuk kimetszeni itt. Te is látod, hogy a hús el van színeződve.
- Most itt felvágom.
- Az ott az érfogó.
- Itt fog el.
- Igen, pontosan úgy.
- Tökéletes.
Majd elkezdte megidézni a varázslatot, amellyel fel tudta hevíteni a kezét annyira, hogy az érintése akár égési sérüléseket okozhasson. A mélyről jövő torokhangok, a mozdulatok, melyekkel a chit összpontosította a lány számára ismeretlenek lehettek, de most volt elég gondja, és talán nem most látott mágust először.
- Most kicsit vedd arrébb az érfogót.
- Nagyon jó.
- Látod most összeégetem az eret.
- Jó. Most vedd át a szikét, és vád ott, ahol mutattam, amíg eret nem érsz, vagy nagyon vérezni nem kezd.
- Pontosan így.
Se nem rövid se nem kellemes munka egy ilyen részt eltávolítani valakiből. Ugyanakkor mindenképpen szükséges volt. legalábbis most az. Miután a lány segítségével ha sikerült végig csinálni a műtétet el tudták távolítani a halott részt, és beégetni a sebet annyira, hogy megakadályozzák az elvérzést, még egy varázslat volt hátra, ami a fertőzésektől volt hivatott megóvni a bácsi a lábát, és a kötözés. Az utóbbi művelet megint nem nagyon ment volna a lány segítsége nélkül, legalábbis egy öntudatlan ember esetében aligha. Egy ilyen beavatkozás nem csak a lányt viseli meg, mire a végére érnek, de a vadászt is láthatóan kiveri a hideg veríték. Most Bran bácsi volt az, aki nem tűrhetett halasztást. Ha a lány nem csalja el Caracasba, talán sosem jut idáig ez a probléma, de ezt már nem akarta a ráterhelni. Éppen eleget fog még itt vezekelni az eddigi élete esetleges meggondolatlanságai miatt.
Ha sikerült a kötözésen is túl lenni, akkor fordult csak ismét Ariához, természetesen spanyolul.
- Nyugodtan kérdezz, ha van kérdésed. Éppen eleget fizetsz azért, hogy tisztán láthass. - És itt már nem feltétlenül a pénzre gondolt, hiszen ha a lány észrevette, arra még rá sem tértek. A tábor csak adományokat fogadott el, nem elvett. Aria éppen eleget fizetett a meggondolatlanságaiért akármi történt is vele, ami ide hozta őt, és valószínűleg mindezzel szembesülni sem lehetett könnyű a számára. Nem véletlenül nem fogja felhozni a vadász sem a pénz kérdését egészen addig, amíg majd a lány nem keresi fel a tündéket, hogy magától akarja odaadni, mert így látja helyesnek, és nem azért, mert a tanításért fizet vele.
Crusader
Crusader

Hozzászólások száma : 184
Join date : 2014. Feb. 02.

Vissza az elejére Go down

Menekülttábor Empty Re: Menekülttábor

Témanyitás by Aria Tilmann on Vas. Feb. 09, 2014 5:11 am

Soha az életben nem vettem részt ilyesmiben, hiszen miért is lett volna rá szükségem, bár sebesülést és széttépett, megcsonkított testeket már láttam. Így azért reméltem, hogy nem fogok kudarcot vallani, mint asszisztencia a vadász mellett, és a szagot is kezdtem valamennyire megszokni. Most már nem is akartam visszakozni, meg nem hagyhattam, hogy az öreg amiatt haljon majd meg, mert nem voltam képes kibírni a látványt és rosszul lettem. Azért, lehet, hogy nem voltam valami nagy vadász, meg el voltam kényeztetve, de ennyit ki kellett bírnom.
Már minden elő volt készítve a műtéthez, bár a hely nem volt épp alkalmas rá, de hát ezt kellett elfogadni, mert ha nem csinálja meg Crusader, akkor Brad bácsi valószínűleg a reggelt sem éri meg.
A férfi mellé álltam és nagyon figyeltem arra, amit mond, hogy ne kövessek el hibát, habár reméltem, hogy többször is meg fogja ismételni, vagy figyelmeztet, ha valamit csinálnom kell. Láttam, hogy kicsit reszket a kezem, ezért vettem pár nagy levegőt, hogy lenyugtassam magam és próbáltam hasznát venni a harci mesterek tanítását, hogy minden mást kiűzzek a fejemből, csak a feladatra koncentráljak.
Mikor Crusader szólt fogtam a megfelelő eszközt, érfogót, szikét, amikor mi kellett és csináltam, amit mondott, mintha csak egy darab hús feküdt volna előttem, nem gondolva bele, hogy egy embert trancsírozok éppen.
Aztán csodálattal néztem a férfire mikor elkezdte a varázslatát, ahogy egymás után égette el a megfelelő részeket és szüntette meg a vérzést. Most egészen más szemmel néztem rá. Lehet mondani rá bármit, de soha nem fogom ezek után elfogadni, hogy egy szörnyeteg lenne.
A folyamatos konventráció nagyon sokat kivesz belőlem mire végzünk, már ismét remegni kezd a kezem, de látom, hogy Crusader sincs sokkal jobb állapotban, biztos elég megterhelő lehetett a varázslat számára, de mi mindent elkövettünk, amit csak lehetett és a kis öreg is ott feküdt már bepólyált lábbal, de még eszméletlenül.
- Miért? Miért csinálod ezt? Mindenki, még saját magad is szörnyetegnek mondod magad, de ha így lenne, akkor nem csinálnád ezt. – mutatok a betegre. – Vagy ez egyfajta vezeklés?
Aria Tilmann
Aria Tilmann

Hozzászólások száma : 178
Join date : 2014. Feb. 03.

Vissza az elejére Go down

Menekülttábor Empty Re: Menekülttábor

Témanyitás by Crusader on Vas. Feb. 09, 2014 5:21 am

Meg kell hagyni, eleinte nem nézte volna ki a lányból, hogy be fog válni. Elkényeztetett volt, és ez látszott rajta. Olyan nő volt, aki megszokta, hogy megkap mindent, amit csak szeretne, és igazán nem kell küzdenie semmiért. Addig azonban nem tudhatjuk, hogy mi lakik a lelkünkben, amíg bizonyos helyzetekbe nem sodor minket a sors.
- Nem. Nem vezeklés. Csak te is olyan vagy, mint az emberek többsége. Úgy születünk, hogy képesek vagyunk nézni, de látni nagyon kevesen tanulunk meg. Te mit látsz itt magad körül?
A lány azt kérte, hogy tanítsa őt. Ugyanakkor tanítani igazán nem lehet senkit semmire. Meg lehet mutatni dolgokat, és rá lehet vezetni a tanítványt arra, hogy észrevegyen bizonyos dolgokat. A következtetéseket már neki kell levonni, és a világot neki kell látnia maga körül, a saját választásait neki kell megtenni.
- Tudod Aria, nem azért vagyok én a legnagyobb vadász, mert én öltem a legtöbb vámpírt, vagy vérfarkast, hanem mert a tündék egy élő legendát csináltak belőlem anélkül, hogy tudtak volna róla, vagy akarták volna ezt. Szerinted miért, vagy hogyan történhetett?
Nyugodtan beszélhettek, hiszen spanyolul a környéken senki nem értett egyetlen szót sem. A lány viszont annyit megérdemelt, hogy ha valóban tőle akar tanulni, és nem menekül el, legalább azzal tisztában legyen, hogy kire bízza magát.
Crusader
Crusader

Hozzászólások száma : 184
Join date : 2014. Feb. 02.

Vissza az elejére Go down

Menekülttábor Empty Re: Menekülttábor

Témanyitás by Aria Tilmann on Vas. Feb. 09, 2014 5:47 am

Crusader azt kérte, hogy kérdezzek és én kérdeztem, mert nem voltam képes felfogni, hogy miért ezt mutatja meg, ezeket a szerencsétlen nyomorultakat, mikor nekem egészen mást kéne gyakorolnom. Ráadásul így még ezt a tévképzetet is szertefoszlatja bennem, ami a többi vadász elmondása alapján kialakult róla, hogy egy könyörületet nem ismerő, kegyetlen ember.
- Hogy mit látok? Hát szenvedést, kilátástalanságot és reménytelenséget, pedig ezek az emberek boldogok kéne, hogy legyenek, hiszen már biztonságban vannak. – nézek rá kutatóan. – Nem értem én ezt az egészet. Nekem ezekkel soha nem kellett szembesülni, bár tudtam, hogy nálunk is létezik. Ezt akarod mondani? Hogy soha nem tapasztaltam meg testközelből, hogy milyen is ez, csak tudtam, hogy van?
Meglepetten néztem rá, mikor azt mondta, hogy nem a sok vadászata miatt lett egy élő legenda, hanem mert mások csinálták belőle ezt, főleg, hogy a tündérek.
- Nem tudom, talán szükségük volt valakire, akinek már a neve is féken tartja a vámpírokat és vérfarkasokat? – vontam meg a vállam, bár sejtettem, hogy ennél biztosan bonyolultabba a dolog.
Természetesen mindezt spanyolul beszéltük meg, bár az eszméletlen öregen kívül mást nem láttam a közelben, de tartottam magam a megállapodáshoz.

Aria Tilmann
Aria Tilmann

Hozzászólások száma : 178
Join date : 2014. Feb. 03.

Vissza az elejére Go down

Menekülttábor Empty Re: Menekülttábor

Témanyitás by Crusader on Vas. Feb. 09, 2014 6:10 am

Munka akadt még bőven. Az eszközöket, melyeket használtak használat előtt, és után is ki kellett fertőtleníteni. Fém voltuk miatt különlegesen értékesen voltak nem csak a gyógyítás terén, egyébként is.
- Itt látod azokat a szerencsétleneket, akiket megmentettünk. Akiket kimenekítettünk a vámpír, a farkas területekről. Az alakváltóktól, akik maguktól menekültek, és vannak, akik már generációk óta itt élnek. Jól nézz körül Aria. Hiszen te akarsz a legnagyobb vadász lenni, igaz?
A fertőtlenítés után pedig gondosan el kellett pakolni azokat az eszközöket. Nem mintha lopástól tartott volna itt bárki, de a betegek kaptak látogatókat is, és egy kisgyerek kezében egy orvosi szike nem mutatott jól.
- Gyere. Itt az ideje egy kis vacsorának. Kiérdemelted. - Halvány mosoly. Amikor átléptek a kapun még arra sem számított, hogy a lány ennyit ki fog bírni, de még nagyon sok volt hátra neki ahhoz, hogy valóban azzá váljon, akivé válnia kell, és nem azzá, akivé válni akart.
Aria ruhákat akart, és most a következő lecke ideje volt itt a számára. Szépen elindultak a faház felé, beszélni aközben is lehet.
- Nem. Nekik csak védelemre volt szükségük. Valakire, aki megvédi őket a rájuk támadó farkasoktól, vámpíroktól, és a nekik dolgozó emberektől. Én azért lettem legenda, mert ingyen dolgoztam nekik, és szinte mindenhova engem hívtak. Később pedig sokszor engedték haszni a kapuikat, s így rengeteget spóroltam, mert nem kellett méreg drágán utaznom a mágusok segítségével. Borzasztó sok helyen bukkantam fel, és sokat dolgoztam a menekült táborokban is. A kereszteslovag gúnynevet már maguk az emberek aggatták rám, mert úgy harcoltam a vámpírok, és a vérfarkasok ellen, mint régen a templomos lovagok, egy már messze letűnt korban. Akit sokat látnak, akiről sokat beszélnek az emberek, az idővel legenda lesz, ha rászolgált, ha nem. Ettől még közel sem biztos, hogy én öltem a legtöbb vámpírt, vagy a legtöbb vérfarkast, csak tudod én vagyok a legöregebb élő vadász a világon. Pár évtized is elég lehet, hogy valaki körül történetek szülessenek. Pár évszázad még inkább.
A házba visszaérve aztán szélesre tárult a szekrény ajtaja, és Aria voltaképpen bármit választhatott onnan, bár kivéve férfi ruhával volt tele. A ruhák mellett aztán előkerült pár arany lapocska is, amit egy erszényben nyújtott a lánynak.
- Ebből majd azt vásárolsz magadnak, amit akarsz. Amíg itt vagy velem a tündék között, te is menekült vagy.
A férfi számára maradt csupán az egyszerű farmer nadrág, egy bőr cipő, egy tiszta ing, és egy bőrdzseki. A tündérek között a mesterséges dolgok nem voltak gyakoriak.
- El fogunk menni vacsorázni, és az alatt mindent megtudhatsz, amit szeretnél. Utána eldöntheted valóban maradni akarsz-e. Minden kérdésedre válaszolni fogok.
Crusader
Crusader

Hozzászólások száma : 184
Join date : 2014. Feb. 02.

Vissza az elejére Go down

Menekülttábor Empty Re: Menekülttábor

Témanyitás by Aria Tilmann on Vas. Feb. 09, 2014 6:48 am

Nem nagyon vagyok hozzászokva, hogy ennyit dolgozzam és már most is elég fáradt vagyok, de azt a sok véres eszközt és edényt el kell mosni, itt nincs senki, aki ezt megtegye helyettem, így ha tetszik, ha nem segítek Crusadernek, hogy minél előbb végezhessen.
Furcsa hallani, hogy még a mi városainkból is menekülnek ide, hiszen mi nem sanyargatjuk az embereket, mint a vámpírok és nem is kegyetlenkedünk velük. Persze elég nagy a bűnözés, meg a szegénység, de élhetnek szabadon.
Egyelőre nem értem az összefüggést, hogy ennek mi köze ahhoz, hogy jó vadász akarok lenni, de majd kiderül.
Míg pakolászunk a férfi tovább beszél és most meg tudhatom, hogy miként vált belőle legenda. Azt eddig is tudtam, hogy már nagyon régen él itt a földön, biztosan csak most tudom meg, hiszen a saját szájából hallhatom, ahogy azt is, hogy a menekítéseket, a tündék védelmét, mind-mind ingyen csinálta.
Közben végeztünk is és elindulunk vissza a házhoz. A vacsora említésére rájövök, hogy már milyen régen nem ettem egy falatot sem és, hogy tényleg milyen éhes is vagyok, ezért most hálásan nézek a vadászra, akinek arcán felfedezek egy halvány mosolyt, ami elégedettséggel tölt el. Talán mégis sikerült meglepnem, hiszen sejtettem, hogy mi a véleménye rólam, a kis úrilányról.
Én is boldogan elmosolyodom, mikor megengedi, hogy válasszak ruhát a szekrényéből, mert ez a lebernyeg nem az én világom, szinte meztelennek érzem magam benne.
Nem zavar, hogy férfiruhák vannak, hiszen általában én is hasonlókat hordok, mert praktikus és kényelmes. Kiválasztok egy szűkebb szabású nadrágot, egy inget és egy dzsekit, de a cipő az nem jön össze, hiszen nem egy méretet hordunk.
- Azt hiszem ezekkel nem megyek sokra. – bökök rájuk, de úgy látszik Crusadernek erre is van megoldása, mert egy erszényt ad át.
Nem tudom mit mondjak erre, hiszen arról volt szó, hogy én fizetek a tanításért, erre meg én kapok.
- Ezt nem fogadhatom el. – nyújtom vissza neki. – Van nekem is aranyam, csak el kell hozni, úgy is el kell még intéznünk azt, amit megbeszéltünk a tündérek támogatásáról. – nézek rá meglepve.
Aztán persze feltámad a kíváncsiságom, mert azt hittem itt eszünk valamit.
- Elmegyünk vacsorázni? Hová? És ahhoz nem kell vacsi, hogy tudjam, maradok. – felelem határozottan, gondolkodás nélkül.
Az, hogy minden kérdésemre válaszol tetszik, bár egyelőre még rengeteg mindent kell magamban helyrerakni.
Aria Tilmann
Aria Tilmann

Hozzászólások száma : 178
Join date : 2014. Feb. 03.

Vissza az elejére Go down

Menekülttábor Empty Re: Menekülttábor

Témanyitás by Crusader on Vas. Feb. 09, 2014 7:05 am

A meglepetés várható volt. A szóbeszédeknek sokszor van alapja, sokszor nincs. Annak történetesen van, hogy a Crusader egy pénzéhes gazember, és mindenkit ott vág meg ahol tud, ha felbéreli. Persze most már talán látható ennek az oka is, hiszen a menekült táborok mértéktelenül emésztik fel az erőforrásokat. Ugyanakkor aki vadászt akar bérelni az általában gazdag, különben nem zsoldos keres, hanem segítséget kér. Akinek van, annak nem árt, ha néha adakozik is.
- Nyugodtan elfogadhatod. Itt te menekült vagy, és minden ami az övék, a tiéd is, ami a tiéd, az övék is. Ami pedig a pénzedet illeti, mint mondtam, nekem semmi szükségem rá. Ha körülnézed te is láthatod, hogy mindenem meg van, ami csak kellhet. Hogy a tündéreknek mennyit, és hogyan akarsz adományozni, az már a te dolgod, és megbeszéled az itteni vezetőjükkel. Esgalnordissal, akkor, amikor majd azt te jónak látod.
A cipők kérdését is meg lehet éppen oldani, hiszen átmeneti megoldást egy ekkora táborban bőven lehet találni.
A kapukat elhagyva egy séta következik a naplementében, egy festői hegyoldalon, ahol éppen most bukik le az ég tüzes korongja vértengerbe merülve a hegyek mögé.
- Éjszaka nem fogsz tudni vásárolni, de itt csak kis falu van. Holnap nyugodtan bemehetsz. Itt senki nem fog hozzád nyúlni. A tündék békés népek, ráadásul ha a faluban velem látnak udvarlót is legfeljebb akkor kapsz, ha te kezdeményezel. Tudod ez egy gyönyörű hely. Egyesek szerint. Már aszerint a nép szerint, amelyik még a fátyol szétszakadása előtt élt itt, ez a vidék a föld lüktető szíve. A gyógyító energiák itt a legerősebbek az egész bolygón. Ha lenézel arra jobbra, akkor láthatod a házakat. Alig egy órás séta. Van ott egy kedves kis nádfeles vendéglő. A tündérek konyhája nagyon finom, de van két különleges jellegzetessége. Nincs hús, és nincs alkohol. Viszont azért remélem ettől függetlenül ízleni fog neked. Ha bármit el szeretnél mondani, vagy meg szeretnél tudni, most lehetőséged lesz rá. Ha a vacsora végén úgy döntesz, hogy hazamész, akkor a tündérek ingyen megoldják neked a Mezsgyén keresztül.
Crusader
Crusader

Hozzászólások száma : 184
Join date : 2014. Feb. 02.

Vissza az elejére Go down

Menekülttábor Empty Re: Menekülttábor

Témanyitás by Aria Tilmann on Vas. Feb. 09, 2014 7:25 am

Egészen furcsa, amit most érzek, hogy valaki nekem ad pénz, hogy vegyek valamit, hiszen soha nem voltam rászorulva semmire, sokszor már csak elég volt a nevem, hogy megkapjak valamit, aztán a szüleim rendezték a dolgot. Most meg úgy szorongatom azt a pár lapocskát, mintha valami különleges ajándékot kaptam volna.
- Rendben, akkor egyelőre elfogadom, és majd ha megjön az apanázsom, akkor beszélek a tündérekkel. – bólintok és elteszem az erszényt a zsebembe.
Aztán, ha megoldottuk a lábbeli problémát, akkor már nincs akadálya, hogy elinduljunk oda, ahol majd Crusader szerint vacsorázni fogunk.
Soha nem gondoltam, hogy ilyen szép hely is van a világon. Gyönyörű a táj, ahogy gyalogosan haladunk célunk felé.
A férfi közben idegenvezetést tart, hogy hol tudok vásárolni és, hogy nem kell tartanom senkitől, bár ezen azért jót somolygok magamban, mert mindent lehet rólam mondani, de félős az biztos nem vagyok, sőt inkább általában én keresem a konfliktus helyzeteket.
Na, persze itt nem fogom, de olyan fura azt hallani, hogy valaki erre hívja fel a figyelmemet.
- Gondolom azért választották a tündérek ezt a földet, mert itt fókuszálódik ez az energia. – bólintok értőn a magyarázatra. – Hát majd valahogy kibírom, ha nincs hús, igaz általában sokat eszem, tudod, ragadozó vagyok. – villantok rá egy teli szájas vigyort. – Alkohol nélkül viszont jól megvagyok. És mint mondtam, eszem ágában sincs elmenni, akármivel is akarsz ijesztgetni vacsora közben. – vontam meg lazán a vállam.


Aria Tilmann
Aria Tilmann

Hozzászólások száma : 178
Join date : 2014. Feb. 03.

Vissza az elejére Go down

Menekülttábor Empty Re: Menekülttábor

Témanyitás by Crusader on Vas. Feb. 09, 2014 7:42 am

A tündér kertészet igen különleges dolog volt. Ahol nem haszonnövényeket tartottak, ott egészen egyszerűen megpróbálták megőrizni a világ természetes rendjét, mégis rásegíteni arra, hogy a növények a maguk teljes szépségében kiteljesedhessenek. Ezen a vidéken pedig örök tavasz uralkodott, és Aria azt a kivételes időszakot választhatta az első látogatására, amikor virágban úsztak a fák. A táborból a faluig vezető út Andrew bolondériája miatt lett aztán olyan, amilyen. A vadász kedvence a cseresznyevirág volt, és nagyon szeretett a virágban úszó cseresznyefák között meditálni. Egy-egy rakoncátlan szellő persze képes volt virágszirmokat lopni a fákról, s ahogyan azt feléjük fújta a szél, a fehér szirmocskák táncra kéltek a levegőben, miközben a nap vérvörös sugarai megannyi árnyalatban festették meg őket. Borzasztó lassan haladtak, de ezen az úton a vadász mindig így ment végig, ha csak tehette, a végsőkig elnyújtva, hogy élvezhesse a látványt.
- Nem tudom, miért választották ezt a helyet, de az biztos, hogy a kisugárzása egyedi. Nézd Aria, nem kell bizonygatnod semmit sem. Magadtól jöttél ide, és távozni is akkor távozhatsz, ha úgy döntesz. Sajnos tündér földön nincs hús az ételek között. Ők semmit nem esznek meg, és nem ölnek meg, ami él.
A faluban lévő épületek is kizárólag vályogból, kőből, és fából készültek, náddal, vagy mohatetővel befedve, mintha nem kiváltak volna az erdőből, hanem maguk is a részei lettek volna. A házak előtt kis virágoskert, gyümölcsfák, bár itt már az emberek rendezte mesterséges kerteket lehetett látni, nem a tündér kezek munkáját.
A vendéglő cégére, amelyet kerestek egy gyönyörű aranyszarvas volt, aki éppen a vadászok elől szökellve menekült.
Már itt is ismerték a vadászt, a megszokott asztalhoz kísérték a teraszon, s a pincér külön vicce gyanánt, még egy szál vörös rózsa is hevert a hölgy helyénél az asztalon. Minden valószínűség szerint a virágon aztán nem a hölgy lepődött meg jobban kettejük közül. Persze abból az arckifejezésből, amiből az őket fogadó pincér köszöntötte, amikor meglátta, már gondolhatta volna, hogy félreértések nélkül nem ússza meg. Tündérek társaságában szokták látni a vadászt, de kettesben egy fiatal embernővel még soha sem. Sajnos a pincér romantikus melléfogása volt, hogy egy randevúhoz készítette elő a terepet, anélkül, hogy kérdezett volna.
Andrew aztán a régi iskola szerint segített leülni a hölgynek, és csak utána foglalt helyet vele szemben. Az étlapokra sem kellett igazán sokat várni.
Crusader
Crusader

Hozzászólások száma : 184
Join date : 2014. Feb. 02.

Vissza az elejére Go down

Menekülttábor Empty Re: Menekülttábor

Témanyitás by Aria Tilmann on Vas. Feb. 09, 2014 8:09 am

Az aznap látottak ellenére ami a menekült táborban volt, el kellett ismernem, hogy a tündérek keresve sem találtak volna gyönyörűbb helyet. Bár nem tudtam, hogy direkt így alakították, vagy maguktól lett ilyen a táj és azt sem, hogy Crusader szeszélye formálta ilyenné az ösvényt, melyen sétáltunk, azért én is elgyönyörködtem benne és nem bántam, hogy jóformán csak vánszorgunk az úton lefelé, hiszen az illatok, a látvány, a simogató esti szellő, mind, mind csodálatos és szinte varázslatosan megnyugtató volt.
Azonban Crusader szavai, hogy nem kell bizonygatnom semmit nem voltak igazak, bár nem abban az értelemben, ahogy ő gondolta, de magamnak igenis bizonyítanom kellett. El kell jutnom egy olyan szintre, ahol már elhiszem magamról, hogy képes leszek megvédeni nem csak saját magamat, hanem másokat is.
- Nem baj, majd valahogy meg leszek hús nélkül. – sóhajtok, mert eszemben sincs ilyen apróság miatt meghátrálni.
Kíváncsian szemlélődök, ahogy leérünk a faluba és nem kell nagy ész hozzá, hogy lássam itt is minden természetes anyagokból van építve, készítve, ami a tündéreknek kedvez, de hát végül is az ő földjükön vagyunk. A kertek itt is teljes pompában vannak, de nem olyan kaotikusak, látszik, hogy ezeket emberek gondozzák.
És végre megérkezünk a vendéglőhöz, ahol egy udvarias pincér azonnal odavezet minket egy asztalhoz és én nagy szemekkel meredek az asztalon heverő vörös rózsára, majd kitör belőlem egy jóízű kacagás, főleg, ahogy Crusader arcára nézek.
- Ez nagyon romantikus. – törölgetem a könnyeimet, majd leülök a felkínált székre. – Köszönöm. Ez nagyon kedves gesztus, bár sejtésem szerint ez téged jobban meglepett, mint engem. – teszem félre a virágot.


Aria Tilmann
Aria Tilmann

Hozzászólások száma : 178
Join date : 2014. Feb. 03.

Vissza az elejére Go down

Menekülttábor Empty Re: Menekülttábor

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

1 / 4 oldal 1, 2, 3, 4  Next

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.