A fajháborúk kora
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FRPG Top Sites
Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!


Johani River 2rzfn0h

Johani River 2ppiwdy

Johani River 2s8ibs0

Johani River Vzh8q1

Johani River Wwi16d
Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

[ View the whole list ]


A legtöbb felhasználó (18 fő) Szer. Ápr. 15, 2020 9:11 pm-kor volt itt.
Latest topics
» Joessie Whelan
Johani River EmptyCsüt. Jún. 19, 2014 3:48 am by Admin

» Abdul Aziz al-Harbi
Johani River EmptyVas. Május 18, 2014 3:49 am by Abdul Aziz al-Harbi

» Régi vagy befolyásos mágus családok
Johani River EmptyKedd Május 13, 2014 9:18 pm by Admin

» Alonso Amendola
Johani River EmptyKedd Május 13, 2014 12:12 am by Admin

» Celia Pella Amendola
Johani River EmptyHétf. Május 12, 2014 7:05 am by Vendég

» Calvin van Ellan
Johani River EmptyVas. Május 11, 2014 9:55 pm by Admin

» Luna Flores
Johani River EmptyPént. Május 09, 2014 8:08 pm by Admin

» Norldarien Moonshine
Johani River EmptyCsüt. Május 08, 2014 9:12 am by Norldarien Moonshine

» Vámpír klánok és uradalmak
Johani River EmptyHétf. Május 05, 2014 4:01 am by Admin

Top posting users this month

Affiliates

Johani River

Go down

Johani River Empty Johani River

Témanyitás by Jo River on Pént. Ápr. 18, 2014 8:17 am

Johani River 2j1wllf
2014. I. negyenéd, I. hely

Johani River 33nyyw8

Johani River A1_2014_4_19_ssr8yi3or3

Teljes név: Születési neve Johani Umfula, de vezetéknevét már a kezdetektől angolra fordítva használja.
Becenevek, álnevek, stb.: Jo, River
Faj: Vérfarkas
Nem:
Születési hely és idő: 1832 (282 éves), Dél-afrikai Köztársaság
Jelenlegi tartózkodási hely: Észak-Európa, vérfarkas határvidék
Jelenlegi foglalkozás: sámán, határőr
Rang: Sámán
Falka: Longdale


Kapcsolatok
Logan Dale - A Longdale-falka tagjaként jó kapcsolatot ápol az alfával, aki elnyerte Jo tiszteletét és hűségét. A falkatagok bizalmát is magáénak tudhatja.
James Alexander Donovan - Jo a férfi adósa, lekötelezettje, de az idők során már talán barátként definiálhatná inkább, ha valaha hajlandó lenne ezt beismerni.


Johani River A1_2014_4_19_ot6h8jryz9
Megjelenés
176 cm magas, formás alakja van, bőre csokoládébarna. Teste izmos, mozgékony, fontosnak tartja az állandó edzettséget. Erős szálú fekete haját vékony rastákba szedve hordja. Szeme szurokfekete, mély, egészen elveszejtő tekintete van, pillantása szinte behatol az emberbe, mintha többet észlelne a fizikai világnál, kevesen képesek állni. Főleg, hogy emellett szinte mindig komolyságot tükröz arca, igazi ritkaság mosolyogni látni. Mindezekhez fátyolos, mély hang tartozik. Több testékszere van, testét szinte mindenhol tetoválás borítja, s ha ez nem lenne elég, hátát és mellkasát kiterjedt hegtetoválás is díszíti.
Átváltozott alakjában bundájának színe keverten fekete és barna árnyalatú, nem éppen egy kimagaslóan szép farkas.

Öltözködésében mind a mai napig megjelennek az afrikai motívumok, ruháit sokszor ő maga készíti, díszíti. Szereti a természetes anyagokat, a színes mintákat, főleg a kiegészítők terén, melyeket mértéktelenül képes magára aggatni, ha épp feladatában nem akadályozzák. A meztelenséget a maga természetességében kezeli, nem zavarja, nem szégyelli, csöppet sem nevezhető a témában prűdnek. Saját otthonában gyakran lehet így szembesülni vele. Egyébként igyekszik alkalmazkodni a környezetéhez a megjelenése terén, tiszteletben tartja mások kulturális nézeteit ebben a kérdésben is, természetesen amennyire teheti, megőrizve ízlésvilágát.
Fegyverként mindig magánál hord egy saját maga faragta csonttőrt, melynek egyik oldala élezett, a másik fogazott. Ezen kívül egyik kedvenc, bár viszonylag ritkán előkerülő fenyvere egy díszített, rövid assegai lándzsa, mellyel kiválóan bánik.


Viselkedés
Érzékenysége a lelki rezdülések felfogására utolérhetetlen. Gazdag a belső világa és sérülékeny a lelke, ezért sem szereti az érzelmek fitogtatását, hiszen az azok iránti teljes kiszolgáltatottság jellemzi. Emiatt önvédelemre rendezkedett be, keveset mutat meg a világnak magából, nehezen nyílik meg, pedig ő vágyik a legjobban a szeretetre, elfogadásra, melyet így elzár magától. Nehéz kezelni. Kifelé komoly, hideg, sokszor akár érzéketlen teremtésnek tűnhet, szinte a családjának számító falkatagoktól is elzárja magát. Pedig képes ráhangolódni a külvilágból ékező hatásokra, hangulatilag is reagál rájuk, roppant alkalmazkodó jellem. Látszólag. Mindez csak kényelemszeretetéből és tudatos konfliktuskerüléséből fakad, hiába a passzív és diplomatikus viselkedése, nem hagyja, hogy uralkodjanak rajta. Viszont alkalmazkodása nem is simulékonyság vagy talpnyalás, pusztán azt akarja elérni, hogy békén hagyják, mert feszültségben nem tudja elvégezni feladatait.
Életét teljes mértékben meghatározza a rokon- és ellenszenv érzése. Ha valaki nem rokonszenves neki, azzal szemben bizalmatlanná válik és elzárkózik előle. Mivel alapvetően az érzelmek uralkodnak fölötte, akár olyan erős ellenszenv is kialakulhat benne, hogy nem képes azt leküzdeni. Ezt persze az érintett észreveszi és viszonozza, bár nyíltan kevesen támadnak ellene, hiszen ő sem teszi. Értékes tulajdonságai az intuíció és a beleérzés képessége, mellyekkel szinte ráérez a számára helyes útra, mivel a tudata mélyéről származó érzetekre hallgat. Nagyszerű a memóriája.
Nagyon erős benne a valahova/valakihez tartozás érzése. Élete legfontosabb eleme, értékrendjének csúcsa a falka. Családcentrikus, akkor érzi jól magát, ha körülveszik az övéi. Szolgálatkészsége, hűsége határtalan, ha tiszteletét és megbecsülését elnyerték. Egész lényét a falkájának rendeli alá, képes érte áldozatokra. Igyekszik a falkában a feladatait maradéktalanul ellátni, ha kell gyógyít, spirituális útmutatást ad, harcol, a kezét sem fél bemocskolni, ha nincs más lehetőség és valóban ezt kívánja a falka érdeke. Viszont erőszakoskodással semmit sem lehet nála elérni. Hangulatilag változékony és szeszélyes, sokszor mintha delíriumban töltené napjait, de talán ehhez már hozzászoktak társai, s elfogadja a többség.
Minden falkán kívülivel szemben (hacsak nem kivételes esetről beszélünk) teljességgel semleges, érdektelen, amíg nem érdemlik ki rokon- vagy ellenszenvét. De még ilyenkor sem egy jótét lélek, vagy konfliktust kereső agresszor.


Johani River A1_2014_4_19_uomcdz00fp
Előtörténet

Johani őrzi az emlékeket, de sajátjairól soha nem mesél. A régmúlt szellemeit tiszteli, s nem kívánja felébreszteni őket. Talán csak fél tőlük. Fél, hogy nem lesz képes megbírkózni velük egyedül. Álljon itt hát csupán egy gyors, tényekre alapuló összefoglaló, melyet üres tekintettel, félvállról, színtelen hangon fogalmazna meg, ha kénytelen lenne mesélni magáról pár szót.
Valahol Dél-afrikában született, hat kisebb testvérére anyjával és nagyanyjával együtt vigyázott. Nagyanyja sangoma volt, boszorkánydoktor, jós. Apja injanga, vagyis füvesember, gyógyító. Ha úgy tetszik vérében volt az ősi tudás, de sokat tanult felmenőitől, amíg tehette. Később évtizedekig nem élhetett képességeivel. Egy törzsi összetűzésben elhurcolták a kraalból, s mivel akkorra már termékenységi szertartásán is átesett, egy zulu harcos asszonyává tette. Három gyermeke született, de egyik sem élte meg a két éves kort.
A britekkel való összetűzések során elkapták és viszontagságos úton Amerikába került rabszolgaként. A kegyetlen évek tapasztalatai nemhogy összetörték, megkeményítették. Ennek titka az az önvédelmi mechanizmus volt, mely során árnyéklelkét börtönbe vetette. Sokáig azt hitte meghalt belül, pusztán üres váz, teste élet nélkül kódorog az ültetvényeken. A fizikai fájdalmat mindig tűrte, de a lelke elveszett közben.
Még a polgárháború kitörése előtt harapták be egy elszabadult, vad falkába, mely korábbi rabszolgákból verődött össze. Johani rezignáltan fogadta az új világ feltárulását, az új létforma sajátosságait. Sosem ismerte meg a keletkezésének okát, kinek állhatott érdekében megteremteni őket, de az tény, hogy felhasználták a falkát az összecsapások során. Egyedül ő maradt életben a társaságból. Ugyanis akkoriban nem csak vérfarkassá vált, hanem szörnyű, delíriumos állapotban sámánná is. A tudása, szerepe felkeltette egy nagyobb, fehérekből álló falka is, akik maguk közé fogadták. Az alfa nősténye lett, de ez sem biztosított számára jobb életkörülményeket, sőt! Ronald Sutton erőszakos ember volt, diktatórikus hajlamokkal, súlyos rögeszmékkel. A falka sokáig fenállt, hála az erős kéznek, mely összefogta azt, de eltelt egy évszázad és az alfa nézetei elavulni látszottak. Lassú bomlásnak indult a közösség a történelem forgatagában. Vándorlásaik során szibériában Jo több sámánnal is találkozott, harcolt ha kellett, s tanult. Bár akkor ezt még nem értékelte különösebben, értékes évek voltak ezek számára.
Időközben sámánként, ha nem is az élmezőnyben, de Johani is részt vett a fajháborúkban, ha szükséges volt embert, vámpírt ölt. Azzal hitegette magát, hogy nem volt más választása. Vannak tettek, amiket az ember sosem bocsát meg magának, de együtt kell velük élni, tanulni a tapasztalatokból, többé válni, mint egykoron voltál.
Johanit egy színesbőrű nő rázta fel, eltemetett lelke az övéhez kapcsolódott, s talán csak akkor vált önálló, értelmes lénnyé, mikor átérezte Yuba sorsát. Ugyanis lerohantak egy kisebb menekülttábort, s Ron beharapta a nőt, másokkal együtt. Szükségük volt a feláldozható harcosokra. Kényszerítette a kölyköket a falka, hogy harcoljanak korábbi fogvatartóik, a vámpírok ellen, valamint írtsák korábbi fajtársaikat, sorstársaikat. Rabszolgaságból rabszolgaságba sodródtak. Johani megismerte Yuba történetét, s mikor az meghalt, csecsemő gyermekét magához vette. Ronnal szemben is védte, még akkor is, mikor már minden porcikája sajgott, szédült a vérveszteségtől, melyet az alfa csapásai okoztak. Meghalt volna a gyermekért. Ezt felismerve Ron rá hagyta a porontyot inkább. Négy éven át ezzel a szilaj akarattal meg is tudta tartani a kis Jamalt, de ahogy múltak a hónapok Jo felismerte, hogy el kell engednie a csöppséget. Erősnek kellett lennie őérte, hiszen ebben a világban nem tudta felnevelni, még csak az életet sem garantálhatta neki. Túl sok gyermeket veszített már el így is. Végül kitartó próbálkozásai eredményt hoztak, fel tudta venni a kapcsolatot egyre inkább kibontakozó képességei által a tündérekkel, s rajtuk keresztül egy mágussal. Kimentették a háborús övezetből a sajátjaként szeretett kisfiút. Azóta is adósa James Alexander Donovannek. Ez a teher sokáig nyomasztotta, hisz bizalma az emberek és más lények felé sosem alakulhatott ki élete során. De kapcsolatuk jövedelmező volt, s mára talán már-már barátsággá nőtte ki magát. Ez az ismerettség Johani világszemléletét jócskán befolyásolta.
Nem sokkal később a megfogyatkozott falkája egy másikba botlott, Ron magához híven provokálta a kószákat, melynek véres összecsapás lett az eredménye. Jo annak ellenére, hogy látszólag harcolt az idegen falka ellen, Ron teteme fölött fogadott hűséget új alfájának, Logen Dalenek, kitől hamarosan többet kapott, mint eddig bárkitől: a szabadságát.
Johani végre otthonra lelt, egy olyan falkára, melyért saját akaratából harcol azóta is.

OPCIONÁLISAN KITÖLTENDŐ

Pár dolog, amit szeretek az életben: falka, szabadság, természet, az eső illata, naplemente, a tűz ropogása, afrikai motívumok, kultúrák, hitvilágok, csend, ha békén hagynak, önellátó, talpraesett embereket...

Pár dolog, amit utálok az életben: erőszakot, érzelmi zsarolást, lelki terrort, naivitást, feszültséget, a "birkákat", technológiát, kellemetlen szagokat, panaszkodást, kényszert, tömeget...

Céljaim: minél több tudás megismerése, a falka szolgálata

Álmaim: egy gyermek

Félelmeim: villámlás, tokoloshe, hogy egyszer "elrejtőzöm" (megőrülök), kiborgok, kiszolgáltatottság

Titkaim: örökre azok maradnak

Play by: Moniasse Sessou

+1 kérdés: Hogy találtál meg minket? - Ajánlották (Amelie)

Johani River Black%20wolf2


A hozzászólást Jo River összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szomb. Ápr. 19, 2014 8:07 pm-kor.
Jo River
Jo River

Hozzászólások száma : 28
Join date : 2014. Apr. 15.

Vissza az elejére Go down

Johani River Empty Re: Johani River

Témanyitás by Admin on Szomb. Ápr. 19, 2014 8:53 pm

Alap 1TP
200 évnél idősebb farkas +1 TP
akciós bónusz +5TP
ismerősök (Logan, James) Logan OK

Összesen: 8 TP


  • Látó - 1 TP
  • Ösvényjáró - 1 TP
  • Beleérző - 1 TP
  • Intuitív - 1 TP
  • Keményfejű (3) - 3 TP
  • Ügyesség (1) +10% 1TP

Elköltött: 8 TP
Maradt: 0 TP

Posztpontozó: 0000 0000 0


A hozzászólást Admin összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Kedd Május 06, 2014 1:33 am-kor.
Admin
Admin
Admin

Hozzászólások száma : 330
Join date : 2014. Jan. 23.

https://magicwars.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.