FRPG Top Sites
Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!


Tündérek   2rzfn0h

Tündérek   2ppiwdy

Tündérek   2s8ibs0

Tündérek   Vzh8q1

Tündérek   Wwi16d
Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

[ View the whole list ]


A legtöbb felhasználó (11 fő) Szomb. Feb. 15, 2014 1:41 am-kor volt itt.
Latest topics
» Joessie Whelan
Tündérek   EmptyCsüt. Jún. 19, 2014 3:48 am by Admin

» Abdul Aziz al-Harbi
Tündérek   EmptyVas. Május 18, 2014 3:49 am by Abdul Aziz al-Harbi

» Régi vagy befolyásos mágus családok
Tündérek   EmptyKedd Május 13, 2014 9:18 pm by Admin

» Alonso Amendola
Tündérek   EmptyKedd Május 13, 2014 12:12 am by Admin

» Celia Pella Amendola
Tündérek   EmptyHétf. Május 12, 2014 7:05 am by Vendég

» Calvin van Ellan
Tündérek   EmptyVas. Május 11, 2014 9:55 pm by Admin

» Luna Flores
Tündérek   EmptyPént. Május 09, 2014 8:08 pm by Admin

» Norldarien Moonshine
Tündérek   EmptyCsüt. Május 08, 2014 9:12 am by Norldarien Moonshine

» Vámpír klánok és uradalmak
Tündérek   EmptyHétf. Május 05, 2014 4:01 am by Admin

Top posting users this month

Affiliates

Tündérek

Go down

Tündérek   Empty Tündérek

Témanyitás by Admin on Hétf. Jan. 27, 2014 10:38 pm

Mi is az a tündér?

A tündér nem ember, és soha nem is volt az. Ők egy másik sík, Arkádia lakói, akik csak vendégként jelennek meg a mi világunkban.

Kinézet és egyéb fizikai jellemzők

A tündér ránézésre ember, és mégsem. Mintha az emberi faj legszebb példányai lennének, s mégis valahogy idegenek. Sokan hordoznak megjelenésükben olyan apróságokat, melyek embernél nem fordulhatnak elő (más színű szem vagy haj, más alakú fül, túl karcsú termet, stb.).

Tündér képességek

A természet, növények, állatok közel állnak hozzájuk. Értik a természetben zajló folyamatokat. Többé vagy kevésbé képesek az állatok viselkedését, a növények életciklusát befolyásolni. Az erőteljesebbek képesek a természet egyéb erőit (pl. szél, föld, kövek, stb.) is uralni.
Képesek hatni az emberi elmére, és abban érzéseket, érzeteket kelteni.

Korlátaik

Mesterséges környezetben (fém és műanyag épületben pl.) rosszul érzik magukat, elgyengülnek, akár eszméletüket is veszthetik. A műanyag érintése számukra undorító. A fémekkel képesek érintkezni, a modern, mesterségesen létrehozott anyagok viszont égési sérüléseket okoznak nekik. A beton jeges érzeteket kelt bennük, és a vele való érintkezés elszívja az energiáikat, nem képesek mágikus képességeiket használni.


A hozzászólást Admin összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Csüt. Jan. 30, 2014 11:19 pm-kor.
Admin
Admin
Admin

Hozzászólások száma : 330
Join date : 2014. Jan. 23.

Felhasználó profiljának megtekintése http://magicwars.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Tündérek   Empty Re: Tündérek

Témanyitás by Admin on Csüt. Jan. 30, 2014 10:51 pm

A tündérek mentalitása

A tündérek nem földi lények, és életüket születésüktől fogva átitatja a mágia, nem ismerik a betegségeket, és a hely, ahol élnek közel tökéletes. Nyilván ilyen élettel, és körülményekkel a gondolkodásmódjuk nagyban eltér az emberétől. Bár empatikusak, kedvesek, és tisztelik az életet, nehezen tudják magukat beleképzelni egy ember bonyodalmakkal és szenvedésekkel teli életéve. És ha mégis, akkor szerintük a legjobb megoldás Árkádia, hiszen ott ilyesmi nem történhet meg.

Azonban a tündérek sem egyformák. Vannak közöttük egyszerűbb lelkek és nagy filozófusok, bátrak és nyúlszívűek. A legkiválóbbak, kik Árkádia ügyeit is irányítják valamiért felelősséget éreznek az emberiség sorsáért. Így éreztek már az ősidők óta. A tündérek mindig is segítették, védelmezték az embereket.

Amikor tudomást szereztek a többi természetfeletti faj összeesküvéséről, nyilvánvalóvá vált előttük, hogy azt megakadályozni nem tudják. Egyes tündérek azon a  véleményen voltak, hogy szakítsák meg a kapcsolatot a Földdel, szüntessék meg a Mezsgyét. Mások viszont éppen a fokozott jelenlét mellett tették le a voksukat, és az ő véleményük lett végül a mérvadó. Így történt, hogy egy apró szeglete a Földnek, jóval kisebb, mint többi faj területe, a tündérek fennhatósága alá került.  Nyilván ez csupán csak egy horgony számukra, hiszen egy igen tágas és erőteljes hátország áll a rendelkezésükre, és az ösvények segítségével bárhová eljuthatnak a Földön.
Néha ki is használják ezt az ösvényrendszert, és beavatkoznak itt-ott az eseményekbe, vagy segítenek másoknak beavatkozni. A kis földterület, amit birtokolnak pedig arra szolgál, hogy akihez ők maguk nem jutnak el, annak meglegyen a lehetősége eljutni hozzájuk. Ha egy lény (elsősorban ember) túlzottan megroppan az őt ért csapások súlya alatt, gyakran felajánlják neki, hogy Árkádiában menedékre lelhet hátralévő éveire.

Jellemre és képességekre a tündérek amúgy éppen olyan sokszínűek, mint az emberek. Vannak közöttük bohókás idealisták, és komorabb kedélyű moralisták is, és néhányakban ég olyan tűzzel a hév, és a tenni vágyás, hogy akár a fegyveres harctól sem riadnak vissza. Mások a természeti mágia mesterivé képzik magukat, és földi természet erőit maguk mögött tudva szállnak harcba elsősorban az MI és a vámpírok tetteivel.
Admin
Admin
Admin

Hozzászólások száma : 330
Join date : 2014. Jan. 23.

Felhasználó profiljának megtekintése http://magicwars.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Tündérek   Empty Re: Tündérek

Témanyitás by Admin on Csüt. Jan. 30, 2014 11:14 pm

A tündér szervezet működése


A tündérek hazája Árkádia, a Földön csak vendégek. Saját földjükön erősebbek és ellenállóbbak. A Földre átlépve veszítenek erejükből, de még így is komoly erőket mozgathatnak meg.
Testük nem erősebb, vagy ellenállóbb egy emberénél, de általában erőteljes mágikus védelem övezi őket. A vérük a vámpírok számára ihatatlan, mérgezi a vérszívókat. A fizikai sérüléseik a Földön nem gyógyulnak gyorsabban, mint egy emberé, de elég eljutniuk egy kapuig, ahol átlépve már a Mezsgye területén is percek alatt teljesen felgyógyulnak. A Földön maradva is képesek gyorsítani saját gyógyulásukat, ha valami erősebb mágikus fókusz kerül a közelükbe. Sokan rendelkeznek gyógyító varázslatokkal is, ezeket azonban gyakran csak valaki máson tudják alkalmazni. Az a tündér, akinek a teste komolyabb sebet kap, amúgy is nehezen varázsol, az ilyen problémákhoz saját világukban nincsenek hozzászokva.
Nem esznek húst, vagy bármi olyasmit, aminek az elfogyasztása más lények életébe kerül (tojás, halikra, stb.). De sokáig bírják élelem nélkül, ha a természetes környezetben vannak, mert mágikus energiákkal pótolják a veszteségeiket.
Admin
Admin
Admin

Hozzászólások száma : 330
Join date : 2014. Jan. 23.

Felhasználó profiljának megtekintése http://magicwars.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Tündérek   Empty Tündér karakter megalkotása

Témanyitás by Admin on Vas. Feb. 02, 2014 8:56 pm

Technikailag a tündér karaktereket három csoportba soroljuk.

Tündérkék

Ők kedvesek, bolondosak és nagyon egyszerűen fogják fel a világot. Megvan a magukhoz való eszük, de a bonyolultabb összefüggéseket nem értik, a földi lét teljes komplexitása csak valami ijesztő zűrzavarként jelenik meg az elméjükben. Nem nagyon mozdulnak ki Árkádiából, a földi Tündérbirodalom területét pedig végképp nem hagyják el.
Általában állatokkal és növényekkel foglalkoznak, de mivel a megélhetéshez nem kell túl sokat ügyködniük, idejük legnagyobb részét a játék és a bohóckodás tölti ki.
Képesek mágiát alkalmazni, de tudásuk eléggé korlátozott, elsősorban a növényekre és állatokra ható varázslatokat ismernek és alkalmaznak.

Mágiaterületek, amiket alkalmazhatnak:
(Terület rövidítése: induló érték - maximális érték)
In: 3-4, Mu: 0-3, Re: 2-7, Cr: 2-7, Pe: 0-0
Ig - 0-0, Aq: 2-7, Te: 2-7, Au: 0-5, Me: 0-0, Im: 0-5, Co: 1-3, He: 3-7, An: 2-7, Vim: 0-0
Egy TP-ből csak egy pontot fejleszthetnek a mágikus képességeiken.

Tündérek

Ők a nagy átlag. Nagyjából azon a szinten állnak, mint egy műveltebb, bölcsebb átlagember, de hozzájuk képest nagy előnyük a kétféle világ ismerete. Vannak viszonyítási pontjaik, és nyilvánvalóan többféle megoldásuk egy problémás helyzetre.
Ők már azon a szinten vannak, hogy ha felerősödik bennük a motiváció, és szeretnének kicsit fordítani a világ sorsán, akkor megtehetik. Ők elég könnyen bevonhatók zűrösebb kalandokba, hasznos és lelkes társak lehetnek. De legtöbbjüknek igen komoly és szilárd elveik vannak becsületről, könyörületről, bátorságról, együttérzésről. Ha a társaság, amihez csatlakoztak nem felel meg az elvárásaiknak ezen a téren, akkor biza előbb utóbb, és lehet, hogy nagyon hirtelen elválnak útjaik.
Igen jól és kreatívan kezelik a mágiát.

Mágiafejlesztés ügyben azok a szabályok vonatkoznak rájuk, melyek a mágusokra is. Kikötés, hogy egyetlen tündére sem kombinálhatja a Pe formát az He, An, Co, Me területekkel.

Nemes tündék

Ők a tündevilág "krémje". Általában roppant műveltek igen sok területen, sok energiát fordítanak ismereteik növelésére egész életük során. Vannak, akik csak az arkadiai dolgokkal foglalkoznak, de sokan fordultak a földi világ megismerése felé, hogy egyrészt segítsenek az embereknek és a szenvedő lényeknek, másrészt pedig hogy Árkádiát megvédjék az esetleges negatív földi hatásoktól.
Ők nagyobb összefüggésekben gondolkodnak, ritkán ragadnak le személyesen egyetlen ügy mellett, inkább irányítanak, mint kiviteleznek, de ha nagyobb léptékű probléma merül fel, mely komoly mágikus erők megmozgatását igényli, akkor hajlandóak személyesen egy-egy ügy vagy feladat élére állni.

Mágiafejlesztés ügyben azok a szabályok vonatkoznak rájuk, melyek a mágusokra is. Kikötés, hogy egyetlen tündér sem kombinálhatja a Pe formát az He, An, Co, Me területekkel.
Induláskor +5 pontot oszthatnak el a mágikus értékeiken.
Admin
Admin
Admin

Hozzászólások száma : 330
Join date : 2014. Jan. 23.

Felhasználó profiljának megtekintése http://magicwars.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Tündérek   Empty Re: Tündérek

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.